Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Egyetértünk. A PC nagyon instabil rendszer. Olyan is van, hogy a régi fájlokat az új hardver nem t... (2017.09.20. 19:35) Levél – levelek – episztolák
 • emmausz: Együttérzésedet köszönöm. Alighanem ráveszem magamat az újabb cirkálásra. Nincs más alternatíva. (2017.09.13. 10:44) Menjek, vagy maradjak?
 • emmausz: Ez könnyen előfordulhat. Ismeretségemben a le van az már zsírozva járta. Egy biztos, hogy az isten... (2017.08.21. 16:36) Filológusoknak való
 • emmausz: Mindkét kommented megjelent a blgomon. (2017.08.09. 10:57) Azt írja a levelében...
 • emmausz: Tavaly voltak a Pálvölgyiben, azért megkérdezem őket. És köszönöm. (2017.08.03. 11:24) Hajnali órán

Utolsó kommentek

 • emmausz: Egyetértünk. A PC nagyon instabil rendszer. Olyan is van, hogy a régi fájlokat az új hardver nem tudja értelmezni. Máris léptem a mentés ügyében. Mégis meglepett, hogy ennyire fáj az általam létreh... (2017.09.20. 19:35) Levél – levelek – episztolák
 • exbikfic: Hát igen, minimum kettő és kétféle külső tárolóra mentés ad némi biztonságot. A kettő és kétfélét úgy értem, hogy nem elég mondjuk két pendrive-ra menteni, hanem két különböző fajtájúra kell: pl. dv... (2017.09.20. 15:20) Levél – levelek – episztolák
 • emmausz: Együttérzésedet köszönöm. Alighanem ráveszem magamat az újabb cirkálásra. Nincs más alternatíva. (2017.09.13. 10:44) Menjek, vagy maradjak?
 • exbikfic: Kamerával, kutyával, vagy anélkül, de menni kell, el kell hagyni a szobát - mondom én, aki már egy ideje nap mint nap a legnagyobb erőfeszítéssel veszem rá magam, hogy elinduljak bárhová (végül aztá... (2017.09.13. 10:25) Menjek, vagy maradjak?
 • emmausz: Ez könnyen előfordulhat. Ismeretségemben a le van az már zsírozva járta. Egy biztos, hogy az istennyila is jobban siklik, ha olajozott. Megalapozott véleményedet köszönöm. (2017.08.21. 16:36) Filológusoknak való
 • Utolsó 20

2011.03.25. 13:59 emmausz

Fondü

Ha valahol elég sokáig tartózkodom, előbb-utóbb találok egy helyi pénzdarabot. Lyonban egy kétcentes érmét, itt meg egy rozsdás egy centest. Itt jobban vigyáznak a pénzükre az emberek? :)))
Nagy ritkán előfordul éppen az ellenkezője. Olyasmi történik velem, ami korábban még soha. És most nem arra gondolok, hogy ahol még nem jártam, az a vidék számomra mind új. (Ez különben az általam korábban bejárt területekkel is így van, hiszen – mint tudjuk - kétszer nem léphetek ugyanabba a folyóba).
Tegnap este került sor a fondü kulináris élvezetére. Nem hiszem, hogy olyan ritkaságszámba menne egy elektromos fondü-készítőt körülülni, hogy aztán a beléhalmozott és felolvasztott sajtfélékbe mártogassuk különlegesen vékony és hosszú villáinkkal a rászúrt kenyérdarabkákat. Mégis sajátos légköre, hangulata van a fondü-evésnek. Közben ráérünk viccelődni, ráérősen beszélgetni, egy-egy korty borocskával leöblíteni a falatokat. A gyerekek persze vizet ittak vagy gyümölcslevet – gusztusuk szerint.
Ami meglepett, ez a sajtféle nem forrósodik fel kellemetlenül, mégis folyós marad, ezért elolvad a szánkban.
Kellemes vacsoránk esett, a gyerekek is valahogyan ünnepnek tekintik a fondü köré ülést. Kedvelik az olvasztott sajt ízét, kedvelik a fondü-készítés szertartását.
Van benne valami nagyon karakteres.
Ilyesvalami lehet az oroszoknál a szamovár duruzsolása
mellett társalogni, teát szürcsölni, vagy a japán teaszertartáson részt venni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr945169303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.