Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.08.24. 11:44 emmausz

Tépjen sorszámot!

Ma az egyre gyakrabban sorra kerülő jogosítványhosszabbítás második felvonásához értem. Az első az orvosi rendelőben tegnap megtörtént (2500 ft). A második a „kormányablak” nevű új intézményben.
- Tépjen sorszámot! – szólt a biztonsági őr. Téptem. Ettől kezdve úgy éreztem magamat, mint vérvételkor a labor folyosóján várva. Elvileg olvashattam volna a könyvmegállóból hozott Ének-zene tankönyv kottáit, vagy a Nyelvőr egyik régebbi számát, esetleg egy antológiát.
De mégse.
Hogy lehet figyelni valamire, ha félpercenként egy-két számcserét mutat a hangeffektussal kísért kijelző. Mivel kb. negyvenen jöttünk össze, mindenki szeme a kijelzőre meredt, hogy majd a saját számával vesse össze. Mivel elvileg 27 munkahely van, emberes idő alatt sorra kerültem, hamar végeztem.
- Itt írja alá, de ne menjen ki a keretből.
Nem mentem ki. A szokásosnál is rondább lett. Sebaj.
- Az eljárás díja itt 1500 ft. Tud fizetni kártyával?
- Tudok.
- Megfelel a készült fénykép?
- Megfelel.
- Kér nagyalakú számlát a befizetésről?
- Nem kérek.
- Szeretne vezetni az új elkészültéig?
- Igen.
- OK, de akkor nem kaphatja meg postán az újat, mert a régit be kell hoznia.
- Be fogom hozni.
A harmadik felvonás rövidnek ígérkezik. Beviszem a régi jogsit, kapom az újat, és 3 évre letudva egy teljesen fölösleges pótcselekvés-sor. Tudtommal nincs jogsi-újítás Nyugaton. Ha van jogosítványod, akkor vezethetsz, amíg el nem veszi tőled a hatóság, vagy vissza nem adod. Továbbá tudtommal jogosítvány se kell pl. az elektromos biciklihez, noha rosszullét esetén a betegen furikázó cangás is okozhat balesetet.
Hajjaj. Mi az hogy?   
Ízelítő a Jeremiás 44. fejezetből:
Jeremiás működésének utolsó részletei
... Ezt mondja a Seregek Ura, Izrael Istene: Láttátok azt a veszedelmet, amelyet Jeruzsálemre és Júda városaira hoztam: ma mind romokban hevernek és lakatlanok. ... újra meg újra küldtem hozzátok szolgáimat, a prófétákat; azért küldtem őket, hogy hirdessék: „Ne kövessetek el ilyen utálatos és az én szememben annyira gyűlöletes dolgot.” De nem fogadtak szót és nem figyeltek rám: nem szakítottak gonosz tetteikkel, és nem hagyták abba az idegen isteneknek való tömjénezést... Miért vonjátok magatokra ugyanezt a veszedelmet? Azt akarjátok, hogy kivesszen Júdából férfi és nő, gyermek és csecsemő; hogy ne maradjon senki életben közületek? ... Elveszítem Júda maradékát, amely azzal a szándékkal jött Egyiptom földjére, hogy itt lakjék. Mindnyájan elvesznek Egyiptom földjén; elhullanak a kard élén és elvesznek az éhségtől, a legkisebbtől a legnagyobbig kard és éhínség által halnak majd meg. ... senki sem tér vissza közülük, kivéve néhány szökevényt. Erre azok a férfiak, akik tudták, hogy a feleségük tömjént szokott áldozni az idegen isteneknek, és az ott álló asszonyok... így szóltak Jeremiáshoz: „Egyáltalán nincs szándékunkban, hogy engedelmeskedjünk annak a szózatnak, amelyet az Úr nevében intéztél hozzánk, sőt, továbbra is úgy akarunk tenni, amint megfogadtuk: tehát tömjénáldozatot mutatunk be az ég királynőjének, és kiöntjük tiszteletére az italáldozatot, úgy, ahogy szoktuk, ... Jeremiás ekkor így szólt ...: „Hát nem ...ezért lett országotok pusztasággá, borzalommá, átokká és lakatlanná, ahogy ez ma van. ...hát csak teljesítse kezetek, amit szátok megígért. ...de saját nagy nevemre esküszöm – mondja az Úr –, hogy Júda népéből senki sem említi többé az én nevemet egész Egyiptomban.... Csak néhányan térnek majd vissza Egyiptom földjéről Júda földjére...Hofra fáraót, Egyiptom királyát úgy kiszolgáltatom ellenségeinek kezébe és azoknak, akik az életére törnek, mint ahogy kiszolgáltattam Cidkiját, Júda királyát, Nebukadnezárnak, Babilon királyának kezébe, aki ellensége volt és az életére tört.” Közöm: Utolsó figyelmeztetés. Inkább annak az ismertetése, hogy ok és okozat az elkövetkezendőkben hogy függnek össze. Világos beszéd, pró és kontra. Tudva és akarva dacolnak. Ez súlyosbítja sorsukat. Ma nem ez van? Mindenki tud mindenről és még azon túl is. És mégis...    

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3311648600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása