Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.08.30. 10:05 emmausz

Igen vagy nem?

Tücsi két napra Móvárra ment, az iskolakezdésig unokázik. Kérdezte, hogy akarok-e vele menni? Az érvek és ellenérvek ugráltak bennem.
Igen, mert akkor látom még az unokákat néhány napig.
Nem, mert fölösleges költségekkel jár.
Igen, mert az ottlét pozitívabb, mint az itthon kummogás. 
Nem, mert dupla annyi mosatlan ágynemű keletkezik – minek?
Igen, mert mit csináljak itthon magamban?
Nem, mert nem régiben együtt nyaralt az egész nagycsalád, minden információt kicseréltünk, amit csak akartunk.
Igen, mert eléggé féloldalas a dolog, ha csak a nagymama indul útnak.
Nem, mert ő főz, talán takarít is, velem csak többen lennének.
Igen, mert valamennyire élmény egy-egy utazás, még akkor is, ha természetem szerint – utazási céltól függetlenül– jobban élvezem hazafelé az utat, mint tőlünk elfelé.
Hogy végül is a nem kerekedett felül, azt hiszem, a legutoljára felsorakoztatott érv miatt dőlt el így.
Ámbátor ... ki tudja...
Most itthon kummogok. (Akinek ez a szó idegen, annak: rostokolok)

Ízelítő a Jeremiás 50. f.-ből:
Fenyegető jövendölés Babilon ellen
Ezt az ítéletet mondta ki az Úr Babilon ellen, a káldeusok országa ellen, Jeremiás próféta szavával.

Babilon elesik, Izrael megszabadul... Bálványai mind megszégyenültek, faragott képeit letaszították. Mert felvonul ellene északról egy nép, hogy országát pusztasággá tegye; senki sem lakik benne többé, ember és állat elmenekül, eltűnik onnét. Azokban a napokban és abban az időben Izrael fiai visszatérnek. Sírva jönnek majd meg, az Urat, az ő Istenüket keresve...Elveszett juhnyáj volt az én népem; pásztorai félrevezették és bujdosni hagyták a hegyekben... Ahogy ő [Babilon] bánt másokkal, úgy bánjatok vele! ... Izraelt visszavezetem legelőire, ... akiket meghagyok, azoknak megbocsátok.
Jeruzsálemben kihirdetik Babilon pusztulását
... Irtsátok ki minden bikáját, a vágóhídra velük! Jaj nekik, mert eljött megfenyítésük ideje

Az arcátlanság bűne
Babilon ... arcátlanul viselkedett az Úrral, ...harcosai elvesznek azon a napon ... Tüzet gyújtok majd városaiban, s az megemészt mindent körülötte.

Az Úr Izrael megszabadítója
Babilon... bálványok földje ... Ezért nem fogják lakni soha többé, nem építik föl nemzedékről nemzedékre. ...

Az északról jövő ellenség és a Jordán oroszlánja
Egy nép közeledik északról, egy hatalmas nemzet; a föld végső határairól harcos királyok indulnak útnak. Íjat és lándzsát ragadnak,... kegyetlenek és könyörtelenek...Még a nyáj legkisebb juhait is elhurcolják, és ennek láttán legelőik is elszörnyednek. Babilon elestének zajára megrendül a föld, és jajszavát hallani fogják a népek között. Közöm. A történelem már csak ilyen. Egyszer fönt, egyszer lent. Az ószövetség pedig tartja törvényét: Ahogy ő [Babilon] bánt másokkal, úgy bánjatok vele! Nem ismernek irgalmat. Irgalmat nem lehet érdemelni. csak érdemteleneknek lehet irgalmazni.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7911661526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása