Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.08.31. 12:40 emmausz

Nő és férfi

Ernő és társai
Ki tudja, miért, az jutott eszembe, hogy vannak olyan nők, akik férfiak: Ilyen minden Ernő, Benő és  Jenő. Igaz viszont, hogy minden Zsófia nő.            

Ízelítő a Jeremiás 52. f.-ből:
FÜGGELÉK
Jeruzsálem pusztulása és Jojachin sorsának jobbra fordulása
...Cidkija azt tette, ami gonosznak számít az Úr szemében, ...felvonult Babilon királya, Nebukadnezár és egész serege Jeruzsálem ellen... a király a sötétség leple alatt futásnak eredt...Babilon királya megölette Cidkija fiait apjuk szeme láttára; sőt Júda összes főemberét is halálra adta Riblában. Aztán megvakította Cidkiját, majd bilincsbe verve elvitette Babilon királya Babilonba, s halála napjáig fogságban tartotta. ... Nebuzaradan...felgyújtotta az Úr templomát, a királyi palotát és Jeruzsálem minden házát. A káldeus sereg meg, amely a testőrség parancsnokával volt, körös-körül lerombolta Jeruzsálem falait. Akkor Nebuzaradan, a testőrség parancsnoka fogságba hurcolta a város életben hagyott lakosságának maradékát, ...Csak a föld szegényeiből hagyott otthon ... néhány szőlőművest és szántóvetőt. .... Elvitték a serpenyőket, a lapátokat, a késeket, a hintőket, a tartókat, azaz minden fölszerelést, amelyet az istentisztelethez használtak... Azoknak a száma, akiket Nebukadnezár elhurcolt, a következő: a 7. esztendőben háromezer-huszonhárom júdait, Nebukadnezár 18. esztendejében nyolcszázharminckét személyt hurcoltak el Jeruzsálemből. Nebukadnezár 23. évében Nebuzaradan, a testőrség parancsnoka hétszáznegyvenöt júdait hurcolt el: összesen négyezer-hatszáz személyt. De ...megkegyelmezett Jojachinnak, Júda királyának, és szabadon bocsátotta börtönéből. ... Jojachin levetette rabruháját, és élete további folyamán mindennap a királyi asztalnál étkezett. Ellátásáról élete hátralevő részében, egészen holta napjáig napról napra a babiloni király gondoskodott. Közöm. Jeremiás könyve utolsó fejezetéhez értünk. Jeruzsálem pusztulását a 2Kir bemutatta. Mintegy annak a zanzásítása ez a függelék. Igen ez történt, a maga véres valóságában, miként a mi életünket érintve pl. az aradi 13 kivégzése, Miklós cár és családja kiirtása, a Kennedy-gyilkosság, és megannyi visszaélés a felfuvalkodott hatalmasok részéről. Mit tehetünk? Arcunkat az örök értékekre emeljük, és nem törődünk az úri huncutságokkal.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2811665610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása