Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.09.17. 06:14 emmausz

Játszom

Mócok többen vannak, de a cókmók csak egy.
A Lilik többen vannak, de a lilik csak egy.
A várak több vár, de a vacak csak egy.
A ruszlik több hal, de a miszlik csak egy.
A lombok több fa részei, de a lombik csak egy.
A ruszkik sokan vannak, de a pruszlik csak egy.
A zombik többen vannak, de a ladik csak egy.
Japánok sokan vannak, de a pánik csak egy.
A rémlik az egy ige, de a piknik nem az.
A vakond csak egy állat, és a vakondok is csak egy.
***
Le akartam fotózni a reggeli napsütésben egy csillogó pókhálót, de nem tettem. Annyi pókhálós kép van a világhálón, minek eggyel több. Aztán egy még frissebb hálót vettem észre a visszapillantó tükörrel kombinálva. Ugyancsak fotótéma lehet.
De kinek tetszene egy ilyen?
Még gondolkozom rajta.  
Ízelítő az Ezekiel 8. f.-ből:
Látomás Jeruzsálem vétkeiről
... Ezt láttam: egy emberhez hasonló lény jelent meg. lefelé... tűz volt, derekától fölfelé meg.. érc. Egy kéz... megragadott..., fölemelt a lélek ég és föld közé, s isteni látomásban elvitt Jeruzsálembe a belső kapu bejáratához, ahol a féltékenység bálványa volt, amely féltékenységre ingere... ott volt Izrael Istenének dicsősége,... Így szólt hozzám: ... látod mit művelnek? Szörnyűség, amit Izrael háza itt végbevisz, miatta el kell hagynom szentélyemet. ... a falak körös-körül tele voltak mindenféle csúszómászó és visszataszító állat ábrázolásával és Izrael háza bálványainak képeivel. ... hetven férfi állt a bálványok előtt ... füstölővel a kezében, és szállt a tömjén füstje... Azt mondják: Az Úr nem lát minket, ... az Úr temploma kapujának a bejáratánál ... asszonyok ültek, és Tammuzt siratták. Így szólt hozzám: „Láttad ezt, emberfia? Látsz még szörnyűbb dolgokat is.” ...az előcsarnok és az oltár között mintegy huszonöt férfi állt az Úr szentélyének hátat fordítva; kelet felé néztek és leborultak kelet felé a Nap előtt... Tele az ország erőszakkal, és folyton-folyvást haragra ingerelnek... szólítgatnak majd, de nem hallgatom meg őket.” Közöm. Nem az megy be az Isten országába, aki azt mondja: „Uram, Uram”, hanem aki teljesíti Isten akaratát. Ezekiel a bálványok, léhaságok után való futkosás hiábavalóságára figyelmeztet.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9611716079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.09.17. 08:41:14

szép lehet fotón egy pókháló - dupla műalkotás (olyan mandalaszerűŰ)

emmausz 2016.09.17. 10:17:18

Igen. Gondoltam is rá, de a hajnali eső elszaggatta.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.09.17. 15:26:48

@emmausz: ezért (is) kell fotózni azaz megörökitani! Amig lehet.
süti beállítások módosítása