Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.09.23. 16:28 emmausz

Találkozások

Ma itt van Domi, de jön később Tomi és Zsuzsi, Anzsi, Kükü és Kakua is. Nehéz kitalálni, kire gondol Domi, amikor ilyesmit artikulál.
Minap egy tövétől kezdődően elágazó nyárfa új játékra adott alkalmat. Enyém a vár, tied a lekvár – harsogtuk a réten egymásnak, miközben rövid ágacskával próbáltam kipiszkálni a várvédőt. Dominak ma nagyon tetszett a faágra szerelt hinta is, és az, hogy őt lökdösve skandáltam a Levinek már korábban mondott szöveget: Menj innen!
Nagyokat kacagott.
Levi kitüntetésben részesült az orvosi kezelés alatt tanúsított következetesen vitéz magatartása miatt. Egy hímzett keep smiling kitűzőt kapott a kis vasgyúró, aki nagyanyjának levágott 19 fekvőtámaszt. Ja kérem, jelenleg rendőrnek készül.
Reggel meglepett Sch. J. egy fémfeszülettel, amely hű másolata egy 9.sz.-i honi síreban találtnak. Az eredeti egy kislány nyakában lóghatott, annak a sírjában találták.
Mutatom.      
Ízelítő az Ezekiel 14. f.-ből:
Jövendölés a bálványimádás ellen
Eljöttek hozzám néhányan Izrael vénei közül és leültek elém. ... mondd meg nekik: Ezt mondja az Úr, az Isten: ... hagyjátok el bálványaitokat, ...Az ilyen embert ...kiirtom népemből, ...Ha a próféta megtéved és kijelent valamit, ... kiirtom népemnek, Izraelnek köréből. Majd viselik bűnük terhét...a próféta is a maga bűnét. 

A személyes felelősség
... Emberfia, ha egy ország hűtlenséggel vétkeznék ellenem, ... s ha ebben az országban ott volna ez a három férfi: Noé, Dániel és Jób, ezek az emberek igaz voltukkal csak magukat mentenék ...sem fiaikat, sem lányaikat nem tudnák megmenteni, csak magukat ...Ha pestist küldenék erre az országra ..., ha ebben a városban ott volna Noé, Dániel és Jób ...csak a maguk életét mentenék meg igaz voltukkal. ... Ha elküldöm Jeruzsálem ellen négy félelmetes büntetésemet, a kardot, az éhínséget, a vadállatokat és a pestist, ... egy maradék túléli ezt, s kivezetik fiaikat és lányaikat. Ezek elmennek majd hozzátok, ... megvigasztalnak benneteket, ... Közöm. Világos beszéd: A történelem befolyásolásának eszköze a háború (kard), az élelmiszerhiány; a rossz termés miatti kínzó éhínség; a túlszaporodott vadállatok pusztítását nem kell magyarázni és az időnként hatalmas méreteket öltő járványokat se, amelyek tizedelték a népet. Ezekielnek értésére adja az Úr, hogy nincs protekció. Az igaz megmarad, a hamis bukik.  

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4711738149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása