Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.09.28. 10:04 emmausz

Knyígi

„Bárki” története a következő: Közös élményük a családdal egy orosz film, amelynek az egyik epizódjában a kegyes cárnő a száműzötteket megajándékozza. A sok tartósan éhező rab ráveti magát a csomagokra. Kibontják, majd elsápadnak, s kinyögik: knyígi. A cárnő nem kaját küldött nekik, hanem könyveket.
A történetnek folytatása van.
Bárki éhesen érkezik haza. Első útja a frigóhoz vezet. Kinyitja, és elképedve látja, hogy csak darakása van benne. Legyint, és azt mondja: Knyígi.
Most, hogy kerek számú évfordulóm volt, kereken tíz kötetet kaptam ajándékba. Egyik érdekesebb, mint a másik. Jelenleg egy angol könyvét olvasom, aki csevegő stílusban ismerteti meg hat zeneszerző életével és munkásságával a nagyérdeműt (Steven Isserlis: Miért hordott póthajat Haydn hajdanán?).
Ezzel a kötettel alszom. De a többi könyv is érdekes, csak egyszerre nem vagyok képes mindet olvasni.
A dolog érdekessége, hogy éppen napjainkban paterolunk ki több tucat könyvet, ám érkeznek az újabbak. Persze nem baj, hiszen olvasni jó, jó könyveket pláne.  
Kezd karikás lenni a szemem.         
Ízelítő az Ezekiel 20. f.-ből:
Izrael hűtlenségének története
... Azon a napon, amelyen kiválasztottam Izraelt, s Jákob nemzetsége felé kinyújtottam a kezem, a tudtukra adtam Egyiptom földjén, kezemet esküre emelve, ezekkel a szavakkal: Én vagyok az Úr, a ti Istenetek. Ezen a napon fölemeltem a kezem és megesküdtem, hogy kivezetem őket Egyiptom földjéről, és elvezérelem őket arra a tejjel-mézzel folyó földre, amelyet kiválasztottam számukra, s amely minden más országnál szebb. Így szóltam hozzájuk: Vessétek el azokat a szörnyeket, amelyeken kinek-kinek a szeme csügg, és ne szennyezzétek be magatokat Egyiptom bálványaival... Ám ők fellázadtak ellenem ... Azt gondoltam, rájuk zúdítom haragomat a pusztában, és kiirtom őket. De tekintettel voltam nevemre s nem tettem így, ... tűzbe küldték elsőszülötteiket, .... Mondd meg ezért Izrael házának: Ezt mondja az Úr, az Isten: Atyáitok útjain járva beszennyezitek magatokat, amikor paráználkodtok bálványaikkal, amikor áldozatot mutattok be, s amikor tűzbe külditek gyermekeiteket; beszennyezitek magatokat bálványaitokkal mind a mai napig. ... ítélkezem majd fölöttetek is – mondja az Úr, az Isten. Botom alatt kell majd elvonulnotok, és csak keveset vezetek vissza belőletek. ... Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, amikor majd nevem iránti tiszteletből, és nem gonosz útjaitok és romlott életmódotok szerint bánok veletek, Izrael háza – mondja az Úr, az Isten. Közöm. Ezekiel az Úr szavait tolmácsolja, végigmondja a nép történetét, és bizonyítja, hogy a kudarcok akkor érték őket, amikor hűtlenkedtek és a szövetséget semmibe vették.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2511748837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2016.09.28. 11:52:11

"Kezd karikás lenni a szemem"...
Errol jut eszembe, hogy amikor Lucie kiskorában túllépte a TV-nézési tűréshatárt, azzal probáltam onnan eltántorítani: "Egészen szögletesek lettek a szemeid!" (" Tu as les yeux carrés!") Kb. 4 éves koráig még hatott az érv...

emmausz 2016.09.28. 15:36:46

Úgy látszik, magamat is képes vagyok befolyásolni a karikás szem miatt. Ez a második gyermekkor.
süti beállítások módosítása