Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.09.29. 15:58 emmausz

Tudtam, hogy nem lesz ez egyszerű...

Óbudai Fotó Tárlat 1.  A Római-part, pályázat.
A képek kiválasztása hasonlít esetemben ahhoz, mint amikor mágnes nélkül keres valaki tűt a szénakazalban. Végül is nem reménytelen a megfelelő képek előszedése, csak hosszadalmas.
A képek szín szabványa megfelel. (sRGB)
Képeim felbontása is 0,3–3MB közé esik.
Tudomásul vettem azt is, hogy a fájlnevek a dátummal és képcímmel együtt max. 40 karakter lehetnek.
Van is róla elképzelésem, hogy melyik képek felelnek meg témájuk miatt a kiírás feltételeinek.
Előttem egy bő lista, amiket max. 10 felvételre kellene leszűkítenem.
Ám nem érhető
utol a pályázati nevezés honlapja: valamiféle szerverhibát jelez a gép.
Itt elakadt a mechanizmus.
Azzal vigasztalhatom magamat, hogy jó eséllyel nem lennének díjazottak a képeim, de még a 80 kiállított közé se kerülnének be.

Bár ki tudja?
Tudtam, hogy nem lesz ez egyszerű, s lám kételyeim beigazolódtak.
Annyi haszna mégis van a dolognak, hogy fotóim jó részét átvizsgálva találtam még néhány olyan képet, amelyet szívesen megmutatok a FB-oldalamon.
***

Lap /napzárta után érkezett: „Friss, meleg zsömlét kaptunk a péktől, így az volt vacsorára. Levi két falat között: Milyen jó, hogy ma nem haltunk meg. Különben nem érezném, hogy milyen finom a zsömle.”
Ízelítő az Ezekiel 22. f.-ből:
Jeruzsálem bűne
...A vérrel, amelyet kiontottál, bűnt követtél el, a bálványokkal, amelyeket állítottál, beszennyezted magad, siettetted napjaidat és elérkeztél éveid végéhez...Megvetik benned az apát és az anyát, erőszakot követnek el az idegennel, elnyomják az özvegyet és az árvát. Szent dolgaimat megveted, és szombatjaimat megszeged. Rágalmazó emberek vannak benned, akik vért ontanak. ...Fölfedik benned apjuk szemérmét, erőszakot követnek el az asszonnyal tisztulása idején. Az egyik meggyalázza benned szomszédja feleségét, a másik azzal szennyezi be magát, hogy megbecsteleníti menyét, ismét más erőszakot követ el nővérén, saját apja lányán.... rólam pedig elfeledkezel – mondja az Úr...:Emberfia, Izrael tisztátalan fém lett számomra. ... Papjai megsértették törvényemet, megszentségtelenítették szentélyemet, ... Prófétái hamis látomásokkal és hazug jövendölésekkel takargatták a vétkeket. Így beszéltek: Ezt mondja az Úr, az Isten, noha az Úr nem szólt. Az ország népe megsokszorozta az erőszakot és a rablást, elnyomta a szegényt és a szűkölködőt, jogtalanul erőszakoskodott az idegennel. Kerestem köztük olyan embert, aki falat építene, és odaállna a résbe elém az országért, nehogy elpusztítsam, de nem találtam... Közöm: Kemény dorgálás kemény tettek elkövetése miatt. Az Úr keresi azt az embert, aki falat építene az országáért. Korunkban számtalan fal épül. Okkal vagy ok nélkül. Próféták és álpróféták cincálják az igazságforgácsokat érdekrendszereik szerint. Jobb volna, ha a belső hangra figyelnének – csöndben

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5211752323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása