Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.09.30. 10:31 emmausz

Nem írok ...

Ha nem folyna a csapból is a népszavazás, írnék róla. Megírnám, hogy álláspontom szerint itt nagy összefogásra van szükség. Megírnám, hogy
együtt érzek azokkal, akik nem mennek el szavazni, mert szeretnék velük közösségre lépni;
és együtt érzek azokkal, akik elmennek szavazni, mert velük is szeretnék közösségre lépni;
és együtt érzek azokkal, akik igennel szavaznak, mert szeretnék velük közösségre lépni; és természetesen együtt érzek azokkal, akik nemmel szavaznak, mert velük is szeretnék közösségben maradni.
De nem tehetem, mert egy s*gel nem lehet két lovat meglovagolni: vagy elmegy valaki, vagy nem, vagy igennel szavaz, vagy nemmel. Az nem megy, hogy elmegy, de nem megy el, és az se lehet, hogy ha már ott van, igennel és nemmel szavaz. Hacsak nem elmegy, és polgárpukkasztásból érvénytelenül voksol.  
Tehát látni lehet, hogy mindenkivel elvileg közösségre léphetek, de véleményével nem azonosulhatok.
Ezért aztán nem is írok a népszavazásról.  
Vasárnap belátásom szerint teszek.
De mivel nem írok a népszavazásról, és még belefér, tanulságosnak gondolom elolvasni Gárdonyi Egri csillagok c. kötetének II. fejezetét: Oda Buda.
***
Apropó
Karinthy Cini, aki szoc, időkben párttitkár is volt 1967-ben, persze elment szavazni. Ezt írja naplójába: „Reggel elmentünk szavazni – ma van a választás. Többször is meg akartam kérdezni a szavazatszedő bizottság komor uraitól, hogy hogy áll a népfront, mit gondolnak, győz-e, de Ági bökdösött, nem hagyott szóhoz jutni.” (in: Napló 1.)  
Ízelítő az Ezekiel 23. f.-ből:
Jeruzsálem és Szamária jelképes története
Az Úr szózatot intézett hozzám: Emberfia, volt két asszony, egy anyának voltak a lányai. Ezek paráználkodtak Egyiptomban fiatalkoruktól fogva. Hagyták, hogy simogassák ott a mellüket és cirógassák szűzi keblüket. Az idősebbet Oholának hívták, a húgát Oholibának. ... Ohola hűtlen lett hozzám, szerelemre gyulladt szeretői, a szomszédos asszírok iránt, ... Nem hagyott fel az Egyiptomban elkezdett paráznasággal sem; már ifjúságában együtt háltak vele, simogatták szűzi keblét, és paráználkodást folytattak vele. Ezért kedveseinek – az asszírok fiainak – adtam, akik iránt szerelemre gyulladt. Ezek fölfedték mezítelenségét, elvitték fiait és lányait, őt magát meg karddal pusztították el. Húga, Oholiba ...szerelemre gyulladt a szomszédos asszírok iránt, ... Babilonnak Káldeából származó fiai ...puszta látására is vágy ébredt benne irántuk..., és beszennyezték őt paráznaságukkal... Olyan heves vágy gyulladt benne szeretői iránt, mint amilyen a szamárnak az ösztöne, vagy a csődörnek a bujasága. ... Levágják orrodat és füledet, s ami megmarad belőled, az kard martaléka lesz. Fiaidat és lányaidat elhurcolják, ami pedig megmarad belőled, azt tűz emészti meg. ..., téged meg otthagynak teljesen meztelenül. Így lelepleződik szemérmetlenséged... Megtorlom gonoszságtokat, viselitek bálványimádásotok bűnének terhét, és megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, az Isten. Közöm. Újabb kép, allegória, mely Szamária és Júda elpártolását képezi le. Kortársait fenyegeti Ezekiel, de mindhiába. Aki nem akar valamint érteni, az nem is fogja megérteni. Aztán beleszalad ostobasága vermébe, és ott pusztul. Ma is így van. 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9011753973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2016.09.30. 10:46:19

Azon mosolygok, hogy bizonyos életkoron túl kell lenni ahhoz, hogy értsük, mi is a "poén" a Karinthy Cini sztorijában. :)

Klári Bodó 2016.09.30. 11:42:16

Hehe. Akkor szavazok a hazafias népfrontra. Majd odaírom a lap aljára.

emmausz 2016.09.30. 11:53:06

- Bizony túl vagyok azon a koron, de sebaj.
- BK: :)
süti beállítások módosítása