Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.10.20. 19:28 emmausz

...könnyedén mozogva

Valamiféle rendcsinálás, elszámolás, tervezés lengi be szürke, esős napjainkat. Előkerülnek képek, fotók, miegymás, és megpróbáljuk a feleslegeseket likvidálni (nem is olyan egyszerű).
Még főiskolás koromban készítettem színes fonalakból egy kollázst Paul Klee grafikájáról (Vitorlások könnyedén mozogva). Az akkor fehér papír mára barnára oxidálódott. Mégis tetszik. Kapott egy rápattintós keretet és a kép magához tért. Tényleg olyan, mint a balatoni stégeknél lavírozó ki- és beálló csónakok, hajók, árbócosok (tavaly óta hosszú óval írandó). Mindössze néhány jól komponált vonal és előttünk a valószerű lebegés.
A kifejezési formáknak se szeri se száma. A sreetart egyik leágazásaként értékelem azokat a festett formákat, amelynek a során az összetöredezett aszfaltdarabkákat meghatározott színekre festik. Játékosságot mutat, és meglehet, hogy a törésvonalak bonyolult matematikai összefüggések szerint alakulnak. Legalábbis érdekesek.    
Ízelítő az Ezekiel 45. f.-ből:
Az ország felosztása. Az Úr része
... a területből mérj ki egy ... széles darabot, ezen álljon a szentély, a legszentebb. Ez legyen az ország szent része; legyen a papoké, akik a szentélyben teljesítenek szolgálatot, ... Továbbá egy széles terület legyen a levitáké, akik a templomban szolgálnak; legyen az ő tulajdonuk a városokkal együtt, hogy ott lakjanak. A város tulajdonaként jelöljetek ki egy ...területet a szentély számára elkülönített terület mellett, ez Izrael egész házáé legyen.

A fejedelem része
a szentély számára elkülönített terület és a város számára elkülönített terület mellett legyen... a fejedelem birtoka Izraelben. ... Izrael fejedelmei: Hagyjátok abba az erőszakot és a rablást, jog és igazság szerint járjatok el, hagyjátok abba a jogtalan zsarolást ...

Adományok az istentisztelet számára
adományokkal tartoztok: gabona, árpa, olaj... egy bárány minden kétszáz darabból álló nyájból...

A húsvét ünnepe
Az első hónap ... tizennegyedik napján legyen számotokra a húsvét ünnepe. Hét napon át kovásztalan kenyeret egyetek. Ezen a napon a fejedelem mutasson be saját magáért és az ország egész népéért bűnért való áldozatul egy bikát...

A sátoros ünnep
A hetedik hónap tizenötödik napján az ünnepen mutasson be hét napon át bűnért való áldozatot, égőáldozatot, ételáldozatot és ugyanannyi mennyiségű olajat. Közöm. Újra kellett szervezni az életet a babiloni szabadulás után. Ennek a kereteit látomásai alapján diktálja Ezekiel. Ahol népsokaság van, ott a rendező elveket és gyakorlatot tisztázni kell. Ennek ószövetségi módjára példa a fenti. 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9511825169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása