Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.10.22. 12:47 emmausz

Bloggerek és vloggerek

Elgondolkoztató, amit Deskénél olvasok:
»Jézus szavai Szt. Fausztina (1905-1938) szerzetesnőhöz.
„Azt akarom, hogy a bűnösök félelem nélkül jöjjenek Hozzám. A legnagyobb bűnösöknek különös joguk van Irgalmasságomra. Ha bűneik még oly elvetendők volnának is, megörvendeztetnek akkor, ha Irgalmasságomnál keresnek menedéket. Elhalmozom őket szeretetemmel várakozásukon felül. Nem tudom megbüntetni azt, aki Irgalmasságomban bízik!"
„Ha egy bűnös Irgalmasságomhoz fordul, megdicsőít Engem és tiszteli szenvedésemet. Halála óráján megvédem őt. 
Ha egy lélek Irgalmasságomat magasztalja, megremeg tőle a sátán és a pokol mélységébe menekül."«
 

***
Próbáltam tudni, hogy ki is a blogger. Tudom, de mára már túllépett rajta a technika. Balázs G. nyelvésztől a Vloggerekről olvasok. Gondolom, nem tévedek, amikor a videóval tarkított blogok művelőinek vélem az új szószörny jelentését.  
Ugyanő (B. G.) finom különbséget tesz a rendezvényekről elmaradhatatlan pogácsaevők és a pogácsazabálók között. Előbbiek türelemmel megvárják az előadásokat, s csak aztán kezdenek el pogácsázni, utóbbiak pedig csak a pogácsazabálás céljából keresik fel a büfével tarkított alkalmakat.
Közelről ismerem a jelenséget. A könyvheti megnyitókon rendre éltek ezek a proletáréhségtől szenvedő éhenkórászok (vö. Mit lehet itt ingyen kapni?), olykor a lehetetlenséget is megkísérelve. Már kipakolás közben elkezdtek követelőzni. Feleségemnek segítettem egy alkalommal, és türelmemet vesztve szóltam hozzá: „Légy szíves, takard már le a szendvicseket meg a pogácsákat, mert jönnek rá a legyek”.  
Letakarta.
Ízelítő az Ezekiel 47. f.-ből:
A templomból fakadó forrás

... víz fakadt a templom küszöbe alatt a keleti oldalon, mert a templom kelet felé nézett... A férfi, akinek kezében mérőzsinór volt, kelet felé ment és ezer könyököt mért, majd átvezetett a vízfolyáson, s a víz bokáig ért. Újra ezret mért ... a víz a veséig ért. Ismét ezret mért.. mély folyóvá dagadt, amelyen nem tudtam átmenni... folyó partján igen sok fa volt mindkét oldalon... A folyó mentén, ...mindenfajta gyümölcsfa nő, amelyeknek ... gyümölcse nem fogy el: ...Gyümölcsük eledelül, lombjuk pedig orvosságul szolgál.”
Az ország határai
Ezt mondja az Úr, az Isten: Íme a föld határai, amelyet Izrael tizenkét törzse között szétosztotok...a földet osszátok fel magatok között Izrael törzsei szerint. Vegyétek birtokba a magatok és a köztetek tartózkodó idegenek számára, akiknek fiaik születnek köztetek, s ezekkel bánjatok úgy, mintha Izrael fiai közül valók volnának. .... Közöm. Íme, az új éden, az elpusztíthatatlan, amelyben helyet kapnak a törzsek, de az idegenek is...és országának nem lesz vége – tehetjük hozzá a hiszekegy szavait. Amelyik kitétel különösen is tetszik: Gyümölcsük eledelül, lombjuk pedig orvosságul szolgál.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr211829299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása