Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.14. 12:08 emmausz

Más nincs...

De mi van?
...nem/sok minden.
A napi olvasmányokból világvégi hangulat árad, Új Zélandon erős földrengés volt (†2 fő, RIP), tegnap sok helyen hó esett, ma hét ágra süt (világít) a nap, éjjel telehold volt (keveset aludtam).
A kötelező biztosító réginek ítélte a velem kötött szerződést, új megkötésére sarkall. Csak dátumot, aláírást kér. Megkapta, de el kellett kocognom a postára is, mert fel is kell adni az erről szóló papírokat.
Túl erős nekem már a kifőzött kávé. Sose gondoltam volna, hogy így lesz. Maradok a takarékosan adagolt Nescafénál, vagy ha az kevés, a feles kávénál.
Ma a gyerekek az óvodaudvaron játszottak. Félszemmel Levit kerestem, s nem találtam. Jobb ez így. Még észre vesz. Nem jó kizökkenteni az ottani ritmusokból.
A könyvmegállóból hoztam több kötetnyi kolibri könyvecskét. Jó lesz az unokáknak.
A panelházak között száguldozott egy szitakötő, pedig november közepe felé járunk.
Időnként feltöltöm a kamerának használt mobilt. Ma időnként volt.
Még sok más is van, de mindent az ember nem ír le. Pl. hogy újabb -li végű szavakkal egészítem ki a sorozatot: hákli, hupli, krisztkindli, pendli... 
Ízelítő Ozeás 8. f.-ből:
Vészkiáltás
...Úgy tör a baj az Úr házára, mint a sas: mert megszegték szövetségemet, fellázadtak törvényem ellen. ....

Anarchia, bálványimádás
Királyokat választottak nélkülem, fejedelmeket tudtomon kívül. Ezüstjükből, aranyukból bálványokat csináltak maguknak, ... Utálatos a borjúd, Szamária, ... Szelet vetnek és vihart aratnak. ...

Izrael vesztébe rohan, amikor idegenekhez folyamodik
... fölmentek Asszíriába, a magános vadszamárhoz: Efraim pénzen vásárolt szeretőket. ... majd szétszórom őket; egyhamar nem fognak többé királyokat és fejedelmeket fölkenni.

A lélektelen istentiszteletek ellen
Hiába szaporítja Efraim az oltárokat, ...Az Úr nem leli benne kedvét. Inkább megemlékezik gonoszságukról, és megtorolja vétkeiket, úgyhogy visszatérhetnek Egyiptomba.

A pazarló építkezések ellen
Izrael ..., Júda sok erős várost emelt. Nos, tüzet bocsátok városaira, amely megemészti a palotákat is. Közöm. Nem megmondta a zsoltáros: Hogyha az Úr nem építi a házat, hasztalan fárad, ki építi azt. Nem megmondta Jézus: Nélkülem semmit se tehettek. Nézzünk körül mai világunkban... Érdemes.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6411959795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása