Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.22. 09:59 emmausz

„...még a rabkocsiból is nóta hangzik”

Ma szép nap van, csupa sugárzás, futkosnak a kutyák az árokszélen és mindenki remekül tölti az időt”, írta Weöres S. Hozzáteszem, szép idő van, csupa ragyogás, és nem érdekelnek, hogy mit csinálnak a kutyák az árokszélen, mindenesetre ilyenkor mindenki remekül tölti az időt.
Mi is.
Mise után a háziorvost kerestük fel, és kölcsönösen biztosítottuk egymást jólétünk felől, majd egy kazal recepttel tértem haza. Mivel 140-es vérnyomást mért, szintén együtt örültünk. Valamire rájöttem. Amikor ő vérnyomást mér, figyelmemet el kell vinnem erről az idegesítő tényről. Eddig nem sikerült nem gondolni a fehér elefántra, ma azonban igen. Úgy voltam képes kikapcsolni figyelmemet, hogy a fülemben a képzetes lemezjátszó korongjára egy lassú Fats Domino-számot tettem, és ez a bennem szóló swing csakugyan elterelte a figyelmemet a gyűlölt mérőeszközről. Ki tudja, mennyit mér, ha nem jut eszembe ez az imaginárius megoldás.
Mivel van még tartalékunk néhány napra, nem fontos azonnal a patikába rohannunk. Jó lesz holnap is. Hogy örömünk teljes legyen, mindketten labor-beutalót kaptunk, én egy időszakos kardiológiai ránézést is, és azt a kötelezvényt, hogy 2017 első havában felkeresem az Amerikai úti kórházat, mert csak ott engedélyezhetik egy, kokom-listán szereplő gyógyszer további, egy évi alkalmazhatóságát. Megjegyzem, téligumi-csere hétfőn délben.
Más nincs.
Mai li-végűek: pejsli, nachtkasztli, muszkli, masli, lakli, lajbi.
Ízelítő Joel 2. f.-ből:
C) Az Úr napja és a jelen pusztulása
Fújjátok meg a harsonát a Sionon, ... a hegyekre borul egy nagy és hatalmas nép; sohasem volt hozzá fogható, ezután sem lesz többé nemzedékek nemzedékén át.

A hódító sereg
Előtte tűz emészt, mögötte meg láng perzsel; mint az Éden kertje, olyan előtte az ország, utána meg kietlen sivatag: menekülni nem lehet előle. ... Mindenen áthatolnak, és nem szakadnak el egymástól. Betörnek a városba, felfutnak a falra; bemennek a házakba, az ablakon keresztül behatolnak, mint a tolvaj.

Az Úr napjának látomása
... az Úr napja igen félelmetes. Ki állhat meg színe előtt?

Felhívás a bűnbánatra
... Fújjátok meg a harsonát a Sionon, rendeljetek el böjtöt, hirdessetek ünnepet, gyűjtsétek egybe a népet, hívjátok össze a gyülekezetet! ... és mondják: „Könyörülj, Uram, népeden, ne hagyd, hogy gyalázat érje örökségedet, s ne csúfolhassák őket a népek!

Az Úr válasza
Ekkor az Úr féltékeny szeretetre gyulladt országa iránt, és megkegyelmezett népének.

A csapás megszűnése
Az Úr válaszolt: „Nézzétek, ... Nem hagyom többé, hogy a népek között gyalázat érjen benneteket. ...

Látomás a bőségről
Ne félj, termőföld, ujjongj és örülj, mert nagy dolgot vitt végbe az Úr... A fa meghozza gyümölcsét, a fügefa és a szőlő megadja termését... Kárpótollak benneteket az esztendőkért, amikor pusztított a sáska ... Ehettek és jóllakhattok, és akkor majd magasztaljátok az Úrnak, a ti Isteneteknek nevét... Közöm. A sáskajárásnak vége, az asszírok támadásainak is. ... A fa meghozza gyümölcsét etc. sokat idézett ószövetségi megfogalmazás. Sokadszor mutatja irgalmát az Úr a megtérők iránt. Ez időkön átható vigasz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1811988160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása