Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.26. 11:11 emmausz

Nyíri. Vágod? Közöm.

Ezen a ködös hajnalon, majd az azt követő fényes napsütéstől világító reggelen és délelőttön nem teremtek bennem különleges, használható gondolatok, és nem értek élmények, amelyeket megoszthatnék veletek, olyanok semmi esetre sem, mint a befejezett Nyíri T. professzor könyvében rögzítettek. Ezekből szemezek néhányat a könyvétől való búcsúzásképpen is.
Isten adta azt a kiapadhatatlan forrást, amelyből merítve önmagad fölé emelkedhetsz.
Azért nem tudjuk szeretni felebarátainkat, mert nem tudjuk igazán szeretni önmagunkat... Milyen lenne a világ, ha az embereknek egy kis hányada szabadon merne önmaga lenni...
Hiszen jó vagy, szeretetreméltó vagy, ne szégyelld önmagadat, ne rejtőzz el, ne fuss el!
Isten kegyelme nem megszolgált adomány. Nem érdemelhető ki.
Feltétel nélkül szeret, akár megérdemeljük, akár nem.
Ez a kegyelem.
Tehát nem az a lényeg, hogy megdolgoztunk-e érte, hanem hogy válaszolunk-e rá.
Fel a fejjel!
***
Egy adag a -li végűekből: vádli, vándli, vafli (nápolyi), vinkli, vimedli (pörsenés), virbli, vukli (tincs), zeimerli (szegő, női ruhán), zokli (lábazat)
Ízelítő az Ámosz 2. f.-ből:
Moáb
Mivel szénné égette Edom királyának csontjait, tüzet bocsátok Moábra. A bírót elmozdítom körükből.

Júda
Mivel az Úr törvényét nem tartották meg... tévútra vezették őket hazug isteneik, tüzet bocsátok Júdára, hogy eméssze meg Jeruzsálem palotáit.

Izrael
... Eladják az igazat ezüstért, a szegényt meg egy pár saruért; a szegényeknek a fejükön gázolnak, és a gyöngéket eltérítik útjukról. Apa és fia egyazon lányhoz jár, hogy szent nevemre szégyent hozzon. ... ti a nazirokat borral itattátok, a prófétáknak megparancsoltátok: „Ne jövendöljetek!” Nos hát, rátok nehezedem, ...a hősök között a legbátrabb is ruhátlanul menekül azon a napon – mondja az Úr. Közöm. Az ember a paradicsomtól kezdve lázad. Lázadása furton furt bajt hoz rá, mégse tanul. Még meddig? – kérdem én. „Bárcsak hallgatnátok ma az Úr szavára, népem ne légy keményszívű!”

Világ társadalmai, okuljatok!  

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3511999516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása