Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.30. 12:51 emmausz

Holnap már december


Holnap már december. Mondjátok meg igaz lelketekre, hová lett 11 hónap. Mindjárt 2017 jön. 
András napja van ma, november uccsó napja.  

Isten éltesse valamennyi Endrét, Andrist, Bandit, Andrejt, Andrew-t!
Ami pedig november utolsó (uccsó) napját illeti, egy gyerekkoromban belém ragadt mnemotechnikai szóra emlékezek miatta. A 30 napos hónapok neveiből képezett szó: az áp-jún-sze-nó. A többi majdnem mind 31 napos, kivéve a februárt, ami 28(9) napos. Ezért aztán a zseniknek feltett furfangos kérdések egyike: Hány huszonnyolc napos hónap van? Az általános válasz szerint egy. A furfangos szerint tizenkettő, merthogy 28 napos minden hónap, csak általában még néhány nappal több is van bennük.    
***
Egyszer az ajándékba adott Bibliához könyvjelzőt és hozzá szöveget kértek tőlem. Ezt írtam a könyvjelzőre:
Az írás a legnémább beszéd,
Olykor mégis a leghangosabb.
EZ az Írás még ennél is több:
az Isten lenyomata

nevezzük kinyilatkoztatásnak.
Ez a lap csak könyvjelző,
de maga a Könyv az Élet jelzője,
iránymutatója.
Legyen a Ti életeteké is!

***
-li végűek mára: simli, sliferli (sliffentyű, szélhámos), slingli (hurokkötés), smirgli, snekkedli (hajcsiga), rumli, ruszli. 
Ízelítő az Ámosz 5. f.-ből:
Izrael siratása... Izrael háza! Elbukott, ... Százan térnek vissza a városba, amely ezret küldött, ...

A szabadulás feltétele a megtérés
... Keressétek az Urat, és élni fogtok, nehogy elpusztítsa József házát...

Dicsőítés
Ő alkotta a Fiastyúkot és az Oriont, hajnalra fordítja a sötétséget, ...: az Úr az ő neve. ...

Fenyegetés
... hiába építettétek a kőházakat, nem fogtok bennük lakni; hiába ültettetek nemes szőlőt, nem fogjátok inni a borát. ... ellenségei vagytok az igaznak, elfogadjátok a megvesztegetést, és a kapuban elnyomjátok az igazat. ... gonosz idő ez!

Buzdítás
A jót keressétek, ne a rosszat, hogy éljetek! Akkor valóban veletek lesz az Úr, a Seregek Istene, ... Talán megkegyelmez az Úr, a Seregek Istene József maradékának.

A büntetés közel van
... Minden szőlőskertben siralom hallik, mert átvonulok rajtad – mondja az Úr.

Az Úr napja
Jaj azoknak, akik az Úr napja után vágyakoznak! ... az Úr napja, homály, amelyen nem süt át a nap.

A képmutató istentiszteletek ellen
Megvetem, gyűlölöm ünnepeiteket, ünnepségeitek nem tetszenek nekem. ... száműzlek benneteket, túl Damaszkuszon.... Közöm. A nép hűtlenkedésein kesereg a próféta, s kénytelen a jövőben várható kellemetlenségekről prófétálni. A legoptimistább mondat a fejezetben tán ez: A jót keressétek, ne a rosszat, hogy éljetek!, ... Talán megkegyelmez az Úr. Ugyanis töretlen igazság, a jóban van az élet, a rosszban a romlás, a pusztulás. Jól tesszük, ha a jónak eredünk a nyomába, és kitartóan követjük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2412011206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása