Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.12.02. 11:37 emmausz

Égi hálózatok

Kapcsolataink láthatatlan szálon gabalyodnak. Kiscsoportunkban vagy egy évtizede mindenki kihúzott egy nevet, akinek a gazdájára valamiféleképpen gondolni fog a jövőben. Pl. imával, mintegy ő volt a földi angyala társának. Senki nem tudja felmérni, hogy hogyan hatnak ezek az átgondolások, rágondolások. Oly régen történt a névválasztás, hogy nem mindenki emlékezett rá, kit is húzott. A közelmúltban megismételtük az akciót. Egy darabig emlékezni fogunk vállalásunkra. Ámbátor ... öregszünk. Akik rám voltak bízva, egyikük színdarabot írt. Meggratuláltam két és fél hónappal ezelőtt. Tegnap megköszönte. Nem járhat túl sokat az internetes felületen. Egy másik, aki rám volt bízva, eléggé makrancosnak bizonyult. Nem jól jártam közben érte?
Kapcsolatokra szükség van. Hogy ezek az égi összeköttetések mennyiben válnak üdvössé, ki tudja? De ha nem volnának, mi lenne akkor?
Mi lenne a világgal, ha békéjéért nem imádkoznának sokan több-kevesebb rendszerességgel?
Ki tudja? Hol tartana a bolygó elhasználódásban, miféle lélek lakna a világ nemzeteiben?
Nincs válasz.
Azt gyanítom, hogy rosszul venné ki magát, ha ezek a kérések elmaradnának.     
Újabb -li végű szó jutott eszembe: a kurfli (szellemi tekerés): Pl. van venne valami kurfli.      

Ízelítő az Ámosz 7. f.-ből:
II. A LÁTOMÁSOK
Az első látomás: a sáskák
..., sáskák érkeztek, nagy sáskák, miután a király lekaszált. ... így szóltam: „Uram, Isten, kérlek, irgalmazz! És az Úr megkönyörült. „Nem fog bekövetkezni” – mondja az Úr, az Isten.

A második látomás: a szárazság
Ezt mutatta nekem az Úr: a hőség a mezőt is fölperzselte. „Uram, Isten, kérlek...Ez sem fog bekövetkezni” – mondja az Úr, az Isten.

A harmadik látomás: a mérőón
...lemérem népemet, Izraelt mérőónnal, és többé nem kegyelmezek neki! ...

Ellentét Amacjával. Ámoszt elűzik Bételből
Amacja... Izrael királyának: „Ámosz összeesküvést sző ellened Izrael házában...Mert, lám, ezt mondja Ámosz: Jerobeámot karddal ölik meg, Izraelt meg fogságba hurcolják tulajdon földjéről.” Ámosznak azt mondta Amacja: „Látnok! Menj el innen..., mert Bétel királyi szentély...” Ámosz így felelt Amacjának: Nem voltam én próféta... pásztor voltam és szikomort gyűjtögettem. Az Úr azonban ... azt mondta: „...Feleséged a város cédája lesz, fiaid és lányaid kard élén vesznek el, felosztják földedet kötéllel, te magad tisztátalan földön halsz meg. Izraelt fogságba hurcolják tulajdon földjéről.” Közöm. A próféta nem ura kinyilatkoztatásainak. Azt kell mondania, amire az Úr kötelezi. Ez olykor élesen szemben áll azzal, amit szíve szerint prófétálna. A Bibliában elő-előfordul a szikomorfa név. Vadfügefa ez, ha minden igaz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7512016553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása