Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.12.22. 15:04 emmausz

Egy kis kórházi gasztronómia

Mivel választhattam, hogy milyen menüt kérek, a normál menünél maradtam. Lássuk, milyen is az?
ebéd. Rizsleves, főtt hús zöldborsófőzelék, meggyes lepény.
vacs: 2dl tej 2dkg lekvár,  2 szelet kalács.
regg: 1 dkg rama margarin, 2 szelet kenyér, 1 zsemle, 2 szelet sajt
Ebéd: s.borsó leves, rakott zöldbab, gesztenyepüré.
vacs: briós, 2 dl kakaós tej, 1 dkg őszibarackdzsem, 1 dkg margarin.
Alighanem híztam a néhány nap során.
***
Néhány éve felújították az osztályt. Tényleg tipp-topp. Mégis fura, hogy sem a terem mosdókagylója fölötti tükör mellett, sem a fürdőhelyiségben, sem toilette-ben nincs konnektor. Van viszont az ágyam végénél. Mit tehet, aki villanyborotválkozik? Leszedi magáról érzésre a borostát, majd odaszalad a tükörhöz, megnézni az eredményt. Mivel pedig az pocsék, újra megpróbál borotválkozni, s újra átvág a szobán, hogy szembesüljön az eredménnyel. Úgy negyedszerre már egészen elfogadható a kép.     
***
Olvasom Jászai Mari emlékiratait. Sorsa embertelenül kegyetlen. Most mégse ezzel szeretnék előrukkolni, hanem azzal, hogy a -li végűeket új elemmel tudta gazdagítani. Egy helyen megjegyzi, hogy azért is kikaptak, ha a zalctézliből sót vettek ki. A zalctézli pedig valamiféle sótartó.
***
Kezemben az Eucharisztia. Elgondolom: „A kezemben tartalak, mégis igazabb, hogy Te tartasz a kezedben engem és az egész világot.”
Ízelítő Habakuk  könyve 1. fejezetéből.
Címzés
Látomás, amelyet Habakuk próféta látott.

I. PÁRBESZÉD ISTEN ÉS A PRÓFÉTA KÖZÖTT
A próféta első panasza: az igazságosság hiánya miatt
...a jog nem érvényesül. Üldözi a gonosz az igazat, a jogot kicsavarják.

Az első jövendölés: A káldeusok az Isten ostora
... idehozom a káldeusokat, ezt a vad és kegyetlen nemzetet, amely messze földeket bejár, hogy elfoglalja mások hajlékát. Borzalmas és rettenetes nép, ereje szab neki törvényt és hatalmat. ... messziről jönnek, repülnek, mint a sas, amely lecsap a zsákmányra. Fosztogatni jön valamennyi, ...Bűnös, akinek az ereje az istene!

A próféta második panasza: A hódító garázdálkodása
...Te rendelted Uram, ide, hogy ítéletet tartson. Te tetted sziklává, hogy büntessen. ... Miért tekintesz hát e hitszegőkre, miért hallgatsz, amikor a gonosz elnyeli a nála igazabbat? ...Mind kiemeli horoggal, varsájába fogja, hálójába gyűjti, aztán ... varsájának mutat be áldozatot, hálójának gyújt jó illatot, mert azok juttatták jó fogáshoz, és bőséges eledelhez. Nemde szüntelen kiüríti hálóját, és pusztítja a népeket irgalom nélkül? Közöm. A próféta látja a kegyetlen jövőt, de nem érti. Innen nézve a történelem igazságtalanságai valóban elképesztők és abszurdak. Nem értjük az Isten hosszan tűrését. A fonák oldalról nem látszik a minta színe.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4912067709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása