Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.01.25. 16:26 emmausz

Lasciate ogni speranza

Doktor úr, a maga szíve sose fáj? – énekelték gyerekkoromban a kuplét. Ugyancsak gyerekkoromban olvastam azt élclapban, hogy doktor úr, nekem nyugodtan megmondhatja, hogy szívbajos vagyok, én nem vagyok szívbajos.
Aztán keresztanyánk is mindig a szívére panaszkodott, az első általa észlelt jajdulástól kezdve még évtizedeken át.
Hát nem is tudom. Mi volt január 4-én az a hatalmas szívdobbanásom, ha lehet, ne jöjjön vissza. A doktor most meghallgatta panaszomat, csóválta a fejét, mert az EKG és az ultrahang nem mutat rosszakat. Ő lazítana a vízhajtókon, lejjebb kényszerítené a vérnyomást, és meg van elégedve a sinus-görbémmel.
Ergo jó az EKG, jó az ultrahang. Nincs itt semmi baj.
Érdekes tapasztalatom volt, hogy ahová én most ambulanter mentem, volt szobatársaim közül kettőt felismertem. Ők pizsamában sétálgattak a folyosón. „Lasciate ogni speranza” jutott eszembe hirtelen Dante szállóigéje. Lányos zavaromban azt is elfelejtettem megkérdezni tőlük, hogy akkor most mi van velük. Még múltkor javallották, hogy a galagonya tea és a fokhagyma kitűnő egészségbiztosító szer. Fogok élni velük. És újra fogyni kellene. Hús, zsír, hús, zsír, kolbász, tepertő, szalonna, tojásrántotta. De csak a jövő héttől. Ma születésnap van, L. 5 éves és 107,5 cm. Boldog, mi is azok vagyunk, ha már egyszer ő az.  
Ízelítő a Máté 9. f.-ből. 2. rész:
Jairus leánya és a vérfolyásos asszony
... egy elöljáró ... s kérte: „Az imént halt meg a lányom, de gyere, tedd rá kezedet és életre kel.” ... Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról megközelítette és megérintette ruhája szegélyét... Jézus ... így szólt: „Bízzál leányom, a hited meggyógyított.” ... Amikor Jézus az elöljáró házához ért, s látta a fuvolásokat meg a zajongó tömeget, rájuk szólt: „Menjetek innét, hiszen nem halt meg a kislány, csak alszik!” Erre kinevették... ő bement, megfogta a kezét, és a kislány fölkelt. A dolognak híre járt az egész vidéken.

A két vak meggyógyítása
... két vak, ezt kiáltozta: „Dávid fia, könyörülj rajtunk!” ...„Hiszitek, hogy meg tudom tenni?” „Igen, Uram!” – felelték. Erre megérintette a szemüket, ...nyomban megnyílt a szemük. ...

A néma ördöngös
...egy ördögtől megszállt némát hoztak eléje. Mihelyt kiűzte belőle az ördögöt, a néma megszólalt. A nép csodálkozva mondta: „Ilyen még nem történt Izraelben!” ... „Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.”

Az aratáshoz kevés a munkás
Jézus bejárt minden várost és falut, tanított a zsinagógákban, hirdette országa örömhírét, és gyógyított ... látta a tömeget, megesett rajta a szíve, mert olyan volt, mint pásztor nélkül a juhok: elcsigázott és kimerült. „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés... Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratáshoz.” Közöm. Ő az Ige. Hirdeti az örömhírt minden városban, faluban. Meggyógyítja a betegeket, halottakat támaszt fel, ördögöket űz ki. Erre csak a várt Messiás képes. Vétek nélkül élt és egész életében jót cselekedett. Ő tehát a szegletkő, a sziklára épített ház alapja

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5012155363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása