Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.01.29. 10:36 emmausz

Legszebb nyúl a halpiacon

A legszebb nyúl a halpiacon, ironikus megjegyzés, lekicsinylő vélemény valakinek a teljesítményére.  
Egyszer leköszönő igazgatónkat vigasztalták a kollégák azzal, hogy bár a vállalat gazdasági számai az ő
 irányítása folytán stagnáltak, azt kívánják neki, hogy telje örömét szép családjában, amelyet ismeretük szerint okosan nevelgetett. Azt persze egyikünk se tudta, hogy vajon a családja miként vélekedett. Netán így: apaként egy nímand vagy, de végtére is lefoglalnak eredményes igazgatói munkáid.
Kicsit az előzőre hajaz: Fiacskám a díszdoktori cím kb. ugyanazt jelenti, mint amikor anyád engem családfőnek aposztrofál.
Vagy: Reagan elnök színészi képességei elvitathatatlanok. (Vö. a nevezetes mikrofonpróba: Visszaszámlálás következik: 5, 4, 3, 2, 1, 0. Atomtámadást indítunk a Szu ellen.)
Mivel napjaim visszatérő tevékenysége a posztok írása és a fotók készítése, könnyen megesik, hogy legszebb írásaim a képek, és képszerűek az írásaim. Másként mondom: Legjobban író vagyok fotósként, viszont a fényképezés erős írói vénámról árulkodik.
Mindenesetre a kétféle tevékenység naponta versenyben áll egymással, olykor meg kiegészítik egymást, mint a háziasszony kérdései: Mit főzzek és mit süssek ma?  
Ízelítő a Máté 11. f.-ből. 2. rész:
Jézus feddő szavai a városokhoz
Akkor korholni kezdte a városokat, amelyekben a legtöbb csodát tette, mert nem tartottak bűnbánatot: „Jaj neked, Korozain! Jaj neked, Betszaida! Mert ha Tíruszban és Szidónban mentek volna végbe a bennetek történt csodák, már régen hamuban és szőrzsákban tartottak volna bűnbánatot. Mondom nektek: Tírusznak és Szidónnak elviselhetőbb lesz a sorsa az ítélet napján, mint a tiétek. És te, Kafarnaum! Vajon az égig emelkedel? A pokolba süllyedsz. Ha Szodomában mentek volna végbe a csodák, amelyek benned történtek, még ma is állna. De mondom nektek: Szodoma földjének elviselhetőbb lesz a sorsa az ítélet napján, mint neked.”

Jézus saját magáról
Abban az időben Jézus ezeket mondta: „Dicsőítelek, Atyám, ég és föld Ura, hogy az okosak és a bölcsek elől elrejtetted ezeket és a kicsinyeknek kinyilatkoztattad. Igen, Atyám, így tetszett neked. Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú kinyilatkoztatja. Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű.” Közöm. A rész első fele a megátalkodás bírálata, a második pedig az egyszerűség dicsérete. A hívők ezt olvasva szeretnének a kicsinyek közé soroltatni. Ez egyesekre igaz, mások meg jobban tennék, ha elgondolkoznának az írottakon. Krisztus nélkül nem ismerhető meg az Atya. Tanácsait követni bölcs dolog: csakugyan megtaláljuk lelkünk nyugalmát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5812165737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása