Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.02.28. 07:04 emmausz

Néhány mondat a nevetésről

Tegnap az unokák itt vendégeskedtek, és tobzódtak a rajzfilmek nézésében. Mása és Míska mackó, Tom és Jerry epizódok voltak terítéken.  A gyerekek pedig felszabadultan nevettek és nevettek a poénokon. Mivel velük voltam, együtt nevettünk a látottakon. Pedig a kópéságok színvonala alig haladta meg „a hátsó kergette az elsőt” mértékét, illetve a kárörvendésre alapozott (jól kitoltam veled). Mégis.
Amikor hazamentek, olvasnivalót kerestem és találtam. Karinthy Heuréka c. kötetét kaptam le a polcról. Sok szellemességgel szembesültem újra. Ilyen mondatokkal: „Az ember mindig tanul valamit, ha elolvassa, amit írt.” Vagy: „A bíró urat is megverték a rendőrségen,azért állítja csak, hogy őt nem verték meg, mert megverték, hogy ne mondja, hogy megverték, hanem mondja, hogy nem verték meg. Mert ha a rendőrségen azt akarják, hogy valaki azt mondja, hogy őt megverték, akkor direkt nem verik meg, mert ha megvernék, azt mondhatná, hogy csak azért mondta, hogy nem verték meg, mert megverték, pedig nem verték meg.”  És így tovább, és így tovább.
Bizony, bizony magam is jót mulattam az olvasottakon. A nevetés pedig megrengeti a rekeszizmokat, amely ilyenformán jó hatással van a szívizmokra is.
Godó Mihály SJ a román börtönben napi egy órát röhögött, mert gyógyszert nem kapott, és szívinfarktus fenyegette. Könyvében leírja, hogy szívbaja megszűnt egy idő után.
Nevessünk, kacagjunk, röhögjünk, hahotázzunk, mosolyogjunk, regenerálódjunk.         
Ízelítő a Márk 6. f.-ből. 2. rész.
Az első kenyérszaporítás
Az apostolok visszatértek Jézushoz, és beszámoltak róla, mi mindent tettek és tanítottak. Ő így szólt ... pihenjetek egy kicsit!” ...de amikor látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a juhok pásztor nélkül. Sok mindenre kezdte őket tanítani. Már későre járt az idő, tanítványai ... szóltak neki: „Bocsásd el őket, hogy elmehessenek a környék tanyáira és falvaiba ennivalót venni.” Ő azonban így válaszolt: Ti adjatok nekik enni! ... Hány kenyeretek van? „Öt, és két halunk.” Erre meghagyta nekik, hogy csoportokban telepítsenek le mindenkit ...Akkor ...megtörte a kenyeret, s odaadta a tanítványoknak, hogy osszák szét. A két halat is szétosztotta. Mindenki evett és jól is lakott. A maradék kenyérből és halból tizenkét kosarat szedtek tele. A kenyérből csak férfiak ötezren ettek.

Jézus a vízen jár
Ezután mindjárt sürgette a tanítványokat, hogy szálljanak bárkába s keljenek át a túlsó partra ...Aztán fölment a hegyre imádkozni. ... a negyedik éjszakai őrváltás órájában elindult feléjük a vízen járva. El akarta őket kerülni. Amikor látták, hogy a vízen jár, azt vélték, hogy kísértet... Jézus: „Bátorság! Én vagyok. Ne féljetek!” Aztán beszállt ő is a bárkába, és a szél elállt. Az ámulattól nem tudtak hová lenni, mert még a kenyerek csodáját sem fogták fel...

Betegek gyógyítása
Átkelve a tavon Genezáret földjére érkeztek s kikötöttek. Amikor kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön felismerték. Bejárták az egész környéket, s ágyastul odahordták a betegeket, ahol hallomásuk szerint tartózkodott. Amerre csak járt, a falvakon, városokon és tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult. Közöm. Jézus tanít, csodákat tesz, gyógyít, apostolokat szervez, hogy hirdessék az Isten országát. A kenyérszaporítás utal a későbbiekre: az eucharisztiára, miként a kánai menyegzőn a borrá változtatott víz is. Ám ezek a megmagyarázhatatlan tettek sem nyitják fel a tanítványok szemét. csodálkoznak, hogy még a szélnek is parancsol. Meghívása így szól: Ti adjatok nekik enni! Oké.

Aktuális kérdésem: Mi mivel etetjük környezetünket?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3112300047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása