Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.25. 18:00 emmausz

Sűrű nap ez a mai

Ma a lomizókról akartam írni, aztán rájöttem, hogy szűk egy éve elég részletesen beszámoltam arról, hogy mennyire ellenszenves nekem ez a mostani fajta lomtalanítás. Beszéltem arról, hogy Kanadában a garázs elé kerülnek a megunt holmik, tárgyak árral. Áru árában cserél gazdát, és tovább él a még használható dolog. A többit elnyeli a komposzt vagy a szelektív gyűjtő. Most azzal egészítem ki, hogy megjelentek az ellenérdekelt lomizó truppok, akik így vagy úgy megszedték magukat az éjjel-nappal őrzött kupacuk legjavát kocsira téve. A széthányt szemét miatt hosszabb-rövidebb időre az úttestek egy része is használhatatlanná vált. De a lomizók furgonjai is akadályozták a helyi forgalmat. Ha a lomizók nyertek, a kerület közmunkásai aligha. Ők voltak kapacitálva a szeméthalmok után maradó katyvasz eltüntetésére.
Még megjegyzem, amit T. mondott: Hogy ekkora mértékben válnak szemétté a berendezések, bútorok, kisgépek, annak a fogyasztói társadalom verklije a fő oka. Vedd meg, dobd el, mert már itt az újabb, egyébként sem bír többet, amit vettél.
Van igazsága ennek a kijelentésnek.
Paraszt eleink vettek egy kaszát. Amikor kiszolgált, készítettek a maradék acélból birkanyíró ollót, utóbb kést, dikicset, majd végső soron felvágták szögnek a maradék fémet.
Hol tartunk ma ettől? Pazarolunk és pazarolunk.
***
A nap híre, hogy Varga Laci atyát, aki mi tagadás sógorunk is, kinevezte a pápa Kaposvárra püspöknek. Laci nagyon mély ember, méltó arra a posztra, amelyre most Ferenc pápa állította. Isten segítse munkáját, életét továbbra is!
***
60 éves az EU. De Gasperi, Adenauer, Schumann nem erről álmodott. Velünk se ezt a formációt ismertették belépésünk előtt megtartott konferenciákon. Rómában fényes ünnepséget ülnek a vezetők. Nem tudom, mi okuk van az ünnepségre. Lassan elsüllyed az európai civilizóció, ha nem lépünk a megmentésére.  Nekem a magyar nóta szövege ugrott be az ünneplés hírére: „Jaj, anyám, én nem ilyen lovat akartam.” Igen. Mi nem ilyen lovat akartunk, és nem is ilyen lóval ámítottak bennünket. Bizonyítani tudom korabeli dokumentumokkal.
***
A magyar-portugál focitalálkozó lesz este. Utóbb ide írom az eredményt:        .
Most pedig előre tekerem a mintegy 25 óránkat, mert kitör a nyári időszámítás.
Ízelítő a Lukács 7. f.-ből. 1. rész.
A kafarnaumi százados
...szolgája már-már a halálán volt. A százados ...Jézus elé küldte a barátait: „Uram, nem vagyok méltó, hogy betérj házamba... Csak szólj egy szót, és meggyógyul a szolgám. ... Jézus: „Mondom nektek, ekkora hittel még Izraelben sem találkoztam.” ...a küldöttek a szolgát egészségesen találták.

A naimi ifjú feltámasztása
Naim kapujánál egy halottat hoztak ki, egy özvegyasszony egyetlen fiát. nagy tömeg kísérte. Jézusnak megesett rajta a szíve: „Ne sírj!” a koporsót megérintette: „Ifjú, mondom neked, kelj föl!” A halott felült, és elkezdett beszélni. Ekkor átadta anyjának. A tömeg magasztalta Istent: „Nagy prófétánk támadt”; és: „Meglátogatta népét az Isten.” Közöm. Jézus nem találkozott Izraelben akkora hittel, mint amekkora a százados hite volt. Ma Európában milyen hittel találkozna? A naimi halott fiút látva megesett rajta a szíve. Feltámasztotta. Teréz anya fogalmazta meg korunk emberének. Amikor fáj a mások ínsége, akkor jött el az ideje annak, hogy segíts rajtuk tehetséged szerint. Akkor fáj az ínség, akkor leszünk empatikusak, ha megesik a többiek nyomorát látva a szívünk.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr512369993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása