Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.27. 10:03 emmausz

Hey everybody!

Reggelre ébredve jobbára valamilyen zeneszám dobol a fülemben, még a fülzúgásomra sincs tekintettel, csak szól bennem végtelenített szalagon (Tudja még valaki, hogy miféle szalagról beszélek, ami ráadásul végtelenített is?). Ezek a zeneszámok műfajtól függetlenek, hol „komolyzenék”, hol pedig a „könnyű” műfajhoz tartozók. Ma hajnal óta változó intenzitással ugyan, de egy Duane Eddy-szám forog a „korongon”: The Guitar Man.
Hey everybody!

Nem rossz ez a belső zenélés, csak hosszas. Elhatároztam, hogy ha már így áll a helyzet, meghallgatom eredetiben is. Ez az eredeti csak részben igaz. D. Eddy eredeti volt, a londoni előadás idején meglehetősen idős mester. A vokál viszont csupa fiatal lányból állt. Eléggé kontrasztosak így együtt. A lányok fiatalok lévén jól táncolnak, az idős mester is próbálkozik a maga mackó módján mozogni a zenére.    
Hát így mulatunk a Youtube jóvoltából az Úrnak a 2017. esztendejében.
Ízelítő a Lukács 8. f.-ből. 1. rész.
Asszonyok Jézus kíséretében
Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított: magdalai Mária, , akiből hét ördög ment ki, Johanna, ... Zsuzsanna és még sokan mások, akik vagyonukból gondoskodtak róla.

A magvető
...mondott egy példabeszédet: „Vetés néhány mag az út szélére, más szemek köves talajra, ismét más szemek bogáncs közé hulltak. A többi mag jó földbe hullott, kikelt és százszoros termést hozott.” ... értelme: A mag az Isten szava. egyesek meghallgatják a tanítást, de aztán jön az ördög, kitépi szívükből, ...mások fogadják a tanítást, de ... a kísértések idején hűtlenné válnak. ...megint másokat az élet javai és élvezetei gátolják  fejlődésükben, termést már nem hoznak. A jó földbe hulló szemek  kitartásukkal gyümölcsöt teremnek.

A gyertya hasonlata
... gyertya tartóra való, hogy aki belép, lássa világát. ...nincs titok, ami ki ne tudódna... Vigyázzatok, akinek van, még kap hozzá; akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.”

Közöm. ...asszonyok vagyonukból gondoskodtak róla. Így lehetett a nők közül sokan támogathatták őt figyelemmel és anyagilag is. Példabeszédeit sokszor elmondta a különféle érdeklődők előtt. Ilyen parabolái az irgalmas szamaritánus, a tékozló fiú és társai. Itt egy kérdés lényeges: Hogyan reagálok az isteni tanításra? – Végül győz az igazság, minden maszatolás ellenére. – Az utolsó mondat értelmét másképpen is kifejti: aki nem gyűjt velem, az szétszór.  

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6312373881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása