Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.04. 10:07 emmausz

Szeretem a hajnalt

Ahogyan előremegyek az évek számát illetően, kevesebb éjszakai alvást tudhatok a magaménak. Nem igazán zavar, mert nap közben bármikor pótolhatom a kiesett órákat. Módszerem, addig maradok fönt este, ameddig csak kibírom ébren. Ez azt jelenti, hogy valamikor 11 előtt fekszem le, de akkor még félórát-órát hallgatom a rádiót. Egyszer csak álomba zuhanok. Ez történt a tegnapról ma reggelre virradó éjszaka is. Biztosan sokfélét álmodtam, pitymallat előtt pl. egy kellemetlen históriát. Valamiféle közlekedési intézményből kitették a szűrömet, megvádoltak munkahelyi mulasztással vagy mivel, mindenesetre összeszedték a cókmókomat és rábeszéltek, hogy vigyem haza nagy dobozokban. Éjjelre járt az idő, és villamoson kellett volna hazacipelnem a csekmeteket. Nehéz volt felszállni velük a szerelvényre, fel is ébredtem rá. Persze hogy boldoggá tett. Nem kell nekem sehová költöznöm, nincsenek dobozolt cuccaim se, ki se rúgtak sehonnan, több, mint tíz éve nyugdíjas vagyok. Nos, csakugyan örültem, hogy az óra világító kijelzője félhatot mutatott. Kipattantam az ágyból (kirúgott), s elkészítettem a reggeli kávét, amely kellemesen meleg, kellemesen aromás, kellemesen élénkít, kellemes összetevőivel béleli szájüregemet. Az ablak bukón áll, bejön a friss (+10), a virágzó fáktól illatos levegő s behallatszik a rigók (és egyéb állatfajták) dalolása, hangicsálása. Ilyenkor friss vagyok, boldog és kipihent. Örömmel szürcsölöm a feketelevest, s fordulok gondolataimmal az ég felé. Egy (na jó, három)szóval: Örülök, hogy élek.     
Ízelítő a Lukács 12. f.-ből. 1. rész.
A képmutatás
„Óvakodjatok a farizeusok kovászától, a képmutatástól. ... Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de aztán semmi többet nem tehetnek. ... Attól féljetek, akinek... van hatalma, hogy a kárhozatba taszítson benneteket... Isten a fejetek hajszálait is számon tartja. Ne féljetek hát! ... aki tanúságot tesz mellettem az emberek előtt, azt majd az Emberfia is magáénak vallja az Isten angyalai előtt. ...aki a Szentlelket káromolja, nem nyer bocsánatot. Amikor ...a hatóságok elé hurcolnak benneteket, ne gondolkozzatok rajta, hogy mit mondjatok,  a Szentlélek abban az órában majd megtanít rá benneteket, hogy mit kell mondanotok.”

A fösvénység
... óvakodjatok minden kapzsiságtól, mert nem a vagyonban való bővelkedéstől függ az ember élete.

Az esztelen gazdag
...Egy gazdag ember tervezte: lebontom csűreimet és nagyobbakat építek, oda gyűjtöm ... vagyonomat. Aztán majd elégedetten mondom ...: Pihenj, egyél, igyál, s élj jól! – Ám az Isten így szól hozzá: Esztelen, még az éjjel visszakérik tőled lelkedet...”

A gondviselés
... a hollók nem vetnek, nem aratnak, nincs pincéjük, nincs kamrájuk, s az Isten táplálja őket... ne aggodalmaskodjatok. ... a liliomok nem fonnak, se nem szőnek. Mégis... Salamon dicsősége teljében sem volt úgy felöltözve, mint egy ezek közül. ... kishitűek. Ne kérdezgessétek: mit esztek, mit isztok, és ne nyugtalankodjatok... Atyátok tudja, hogy szükségetek van rájuk. Inkább az Isten országát keressétek, és ezeket megkapjátok hozzá. Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja országát. Közöm. Ne féljetek! Úgy hírlik: 365-ször fordul elő a Bibliában. A Lélek szeretete és a démonok támadásai között zajlik életünk, de mégiscsak kegyelmi sugárzástól áthatottan. A vagyon kolonc, jobb szabadulni tőle. De a beidegződés ellene dolgozik. Ostobaság rövidtávra tervezni (még az éjjel számon kérik a lelkedet). Az igaz hitbe belefér a gondtalanság: ti elsősorban keressétek az Isten országát, és minden szükségeset megkaptok hozzá.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2112399785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2017.04.04. 13:27:25

Ki van ez találva! Mármint az élet. Így jó, ahogy van. :)

emmausz 2017.04.04. 13:41:06

Legyen, maradjon így valahogy!

flora/ro 2017.04.04. 17:44:46

Mick, költővé tesz a hajnali friss kávé, az új nap kelte, a "minden lehetőségek napja" - legalábbis fél hat felé még így van...

emmausz 2017.04.04. 18:02:51

Ez nagyon jó így. Az alkotás ideje, talán még alfában van eszméletünk ébredezéskor. Érdemes azonnal szellemi termést hozni.
süti beállítások módosítása