Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.13. 08:01 emmausz

Je suis kopt

Je suis Kopt
Tényleg süket a csönd, amikor keresztényeket irtanak sötét alakok. Nem igazán érthető a kettős mérce, de foglalkozni sem kívánok vele hosszasan, csakhogy fáj minden igazságtalan halál, fáj minden embernyomorítás, fáj mindenkinek a kínszenvedése, így azoké is fáj, akikért nem szól a média harangja.
***
Elvitettem magamat busszal Pünkösdfürdőre, és hazagyalogoltam. Ám emlékezetem szerint ezelőtt 20 évvel oda-vissza gyalogoltam ugyanezen a távon.
OK. Extrapolálok:
50 éves koromban kb. 8 kmt-t sétáltam,
70 éves koromban kb. 4 km-t sétáltam,
90 éves koromban 2 km-t fogok sétálni,
110 évesen pedig 1 km-t,
130 éves koromban jó, ha fél km-t,
150 éves koromban tán 200 m-t sétálok,
De mit is beszélek, 2065-ben lejár a személyi igazolványom érvényessége.
Tudatom jól vagyok.
Most. 
***
FB-on találtam:
A matektanár sétálgat egy áruházban, és találkozik régi tanítványával.
- Hát te, fiam mit csinálsz errefelé?
- Enyém ez az áruház, meg a szemben lévő is.
- Ne viccelj! Háromszor buktattalak meg matematikából. Hogy tudnál te egy áruházat üzemeltetni?
- Egyszerűen. Veszek valamit 500 ft-ért, és eladom 1500-ért. Na hát ez a 27% az én hasznom.
Ízelítő a Lukács 18. f.-ből. 2. rész.
A gazdag ember
Egy előkelő ember: „Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerhessem az örök életet?” Jézus: „... csak az Isten jó. ...te mindenedet, amid csak van, add el, s oszd szét a szegények közt, és kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem.” Az igen elszomorodott, mert nagyon gazdag volt.

A gazdagság veszedelme
Jézus: Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába. „Hát akkor ki üdvözülhet?” Ezt felelte: „Ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges.”

A lemondás jutalma
Péter: „mi elhagytuk mindenünket, és követtünk téged.”Jézus: aki elhagyja el házát, feleségét, testvéreit, szüleit vagy gyermekeit az Isten országáért, sokkal többet kap, és az örök életet.”

A szenvedés harmadszori megjövendölése
Jézus: Jeruzsálemben beteljesedik minden, amit a próféták az Emberfiáról megjövendöltek. Kiszolgáltatják a pogányoknak, kigúnyolják, meggyalázzák, leköpdösik. Aztán megostorozzák, megölik, de harmadnap feltámad...

A jerikói vak
... egy vak koldus ...kiáltozott: „Dávid fia, könyörülj rajtam!” Jézus megkérdezte: „Mit tegyek?”  „Uram, hogy lássak!”Jézus: „Láss! Hited megmentett.” Azon nyomban visszanyerte szeme világát. Közöm. – Ki a gazdag, és ki a szegény? Ez korszakfüggő. A koldus NY-ban öltönyben koldul. Szegény? Mihez képest? A szegénység nemcsak objektív ínséget jelent. Szent Pál írja: Tudok nélkülözni is meg bővölködni is. Másutt azt olvashatjuk: csak az lehet szegény igazán, aki korábban már gazdag volt. Ez a szituáció indul Jézus gazdagemberének esetében. Mi tele vagyunk kacatokkal. Szoktam mondani: a beduin röhögne rajtunk. Az ő holmija elfér a tevéjén. Gazdagok vagyunk? Ragaszkodunk a vackainkhoz? – Csak miheztartás miatt: az üdvösség az embernek lehetetlen, de az Istennek lehetséges.  – A jó papok jutalma. Értjük, akik nem vagyunk a szolgálati papság része. Im petto: A jezsuita P. Pálos ironizálva jegyezte meg. Mit hagytak el az apostolok... alig volt valamijük. – Jézus látja, amit Izajással is láttatni engedett. Övéi nem értik. – Jézus nagy hatalommal gyógyít. Nincs lábadozás. Azonnali gyógyulás van.            

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3112421039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása