Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.23. 07:17 emmausz

Egye vagy ne egye?

Ebédem zöldbabfőzelék hússal – tájékoztatja olvasóit tegnap VD blogjában. Mikor egye és mennyit? – kérdi.
Akkor egye, amikor éhes, és annyit, hogy jól lakjon – tanácsolja a dietetikus orvos.
Grószi szerint kezdjen hozzá azonnal az evéshez: „Az a tied, amit megeszöl” – mondta meggyőződéssel. 
TCs szerint a húst egye meg, a zöldbabot dobja el, mert a növények ellenségeink.
Bicsérdy szerint egye csak a zöldbabot. A vegetárius étrendbe nem fér bele az életrövidítő hús.
A 105 éves japán orvos szerint egyék belőlük többször egy-egy falatot és mozogjon sokat.
A hedonista szerint egyszer élünk, egyen, amíg a lábos ki nem ürül.  
A fakír szerint ne foglalkozzon érzeteivel, inkább feküdjön egy szöges ágyra.
A lisztérzékeny szerint mossa át a főzeléket, mert a rántás káros az egészségre, a többit megeheti.
A jógázó szerint lassan egye, minden falatot alaposan megrágva, minden íznek külön örülve.  
A cinikus szerint – ha fogyni akar – egyen, amennyit akar, csak ne nyelje le. 
Örkény István szerint húzza le a WC-ben, minek az a közbülső tortúra.
Móricz szerint kapja be a legnagyobb cubákot e szavak kíséretében: Dögüjj meg, kutya!
Mikszáth szerint maradjon csendben evés közben (psszt, a pénzügyminiszter reggelizik).
József Attila ezzel egyetért: Esznek, esznek, nem beszélnek, esznek.
A szociológus szerint várja meg az estét és hazaérkező feleségével együtt étkezzen.
Az étterem tulajdonosa szerint adja a téren oda a hajléktalanoknak, és térjen be hozzá ebédelni, mert különben mind a ketten éhen halnak.
Itt az ideje a hevenyészett brainstormingom befejezésének.
Ízelítő a Lukács 22. f.-ből. 2. rész.
Ima a Getszemáni kertben
...az Olajfák hegyén. ... Jézus térdre borulva imádkozott: „Atyám, ha akarod, kerüljön el ez a kehely! De ne az én akaratom teljesüljön, hanem a tied!”  ...egy angyal megerősítette. ... Verejtéke, mint megannyi vércsepp hullott a földre... a tanítványok elaludtak bánatukban. Rájuk szólt: „Miért alusztok? Keljetek fel és imádkozzatok, nehogy kísértésbe essetek!”

Jézus elfogatása
... Júdás... Jézushoz közeledett, hogy megcsókolja... a tanítványok: „Uram, kardot rántsunk ellenük?” Jézus: „Hagyjátok” ...: „Mint rabló ellen, úgy vonultatok ki, kardokkal és dorongokkal! a templomban nem vetettetek rám kezet. De ez a ti órátok, a sötétség hatalmáé.”

Péter tagadása
... a főpap házába vitték. Péter követte... Egy szolgáló: „Ez is vele volt.” De tagadta. „Te is közéjük tartozol”. Péter tiltakozott, ... másvalaki bizonygatta: „ez is vele volt, hiszen galileai.” ...tagadta újra Péter... s megszólalt a kakas. Az Úr rátekintett Péterre,  ...aki keserves sírásra fakadt.

Jézus kicsúfolása
Az emberek, akik őrizték, csúfot űztek belőle és bántalmazták. Befödték a fejét és kérdezgették: „Találd el, ki ütött meg?” És mindenféle szitkokat szórtak rá.

Jézus a főtanács előtt
...főtanács: „Ha te vagy a Messiás, mondd meg nekünk.” Jézus: „Ha megmondom, nem hiszitek el... az Emberfia mostantól fogva Isten hatalmának jobbján fog ülni.” Főtanács: „Tehát te vagy az Isten Fia?” Jézus: „Ti mondjátok, hogy én vagyok.” Főtanács: Magunk hallottuk a saját szájából.” Közöm. Kicsit fura a feltámadás utáni időszakban a passióval foglalkozni, de hát így adódott. Időszakok különben is csak fonák világunkban vannak. A színén örök jelen valósul meg. – A tanítványok bánatukban elaludtak. Nem értenek semmit a történésekből. – Aztán eljött valóban a sötétség órája. Jézus nem menekül a neki állított kelepcéből. – Péter, utóbb az első pápa, tagadja Jézussal való közösségét. Megerősítése után viszont életét adja Krisztusért, mellette tanúskodva. – A főtanács szópárbajt folytat Jézussal, aki meggyőződésük szerint káromkodik. (Másutt: a főpap kérdezi, te vagy-e az áldott Isten fia?) Micsoda kontraszt a mondaton belül!       

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1112446943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása