Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.24. 07:01 emmausz

Ijesztgesd az öreganyádat!

Az internet mára hatalmas méretű napkitöréssel fenyegette meg a világot. Akkorával, amely az elektromos, elektronikus rendszereket veszélyezteti, a repülőgép-irányítást elsősorban, de amely tönkreteheti akár az emberi civilizációt is. A vaklármából nem lett semmi, még északi fény-jelenséget se észleltem éjszaka országunkban.
A riogatás mindennapos dolog, és immár rettentő unalmas.
Ismert, hogy néhány nappal ezelőtt kisbolygó becsapódásával ijesztgették az arra vevőket. El is ment a föld mellett – 2 millió km-re.
Juj!
Ha, teszem azt, becsapódott volna a földgolyóba, egy pillantás alatt lett volna vége tán mindünknek, annyi időt sem hagyva a félelemnek, hogy kimondjuk – félkalap.
Naponta százszor hallhatnám a kockázatok és mellékhatások c. mantrát, de nem hallom, mert rendszeresen egy másik szobában olvasok.
A társadalomban folyó folyamatos félelemkeltéssel szembeszállok.
Viccesen.
Két bagoly beszélget.
Az egyik azt mondja: Uhuúúú.
A másik: Ijesztgesd az öreganyádat!     
Komolyan: Húsvét élményétől eltelve a feltámadás öröme uralkodik el rajtunk. Jézus mondja több százszor: Ne féljetek! Azt is mondja övéinek:
Bízzatok, én legyőztem a világot!
Kétezer éve igaz.
Kétezer éve próbálnak e világ erői félelmet kelteni, de kétezer éve nincs igazuk.   
Ez fájhat nekik, mert folyamatosan zavart keltenek az emberek között.
Ne hagyjuk magunkat félrevezetni: Isten szereti az embert, és az ő végtelen szeretetéjé az utolsó szó.
Ízelítő a Lukács 23. f.-ből. 1. rész.
Jézus Pilátus előtt
Pilátus előtt vádolták: fellázítja népünket. Pilátus: „Te vagy-e a zsidók királya?” Jézus: „Magad mondod”. Pilátus: „nem találom ezt az embert bűnösnek.” De azok erősködtek.

Jézus Heródes Antipász előtt
Pilátus elküldte Heródeshez, aki nagyon megörült. Régóta szerette volna látni, ... de Jézus nem méltatta feleletre. Heródes gúnyt űzött belőle, fehér ruhába öltöztette, aztán visszaküldte Pilátushoz. Ezen a napon Heródes és Pilátus jó barátok lettek, bár azelőtt haragban voltak.

Jézus elítélése
Pilátus: nem találtam vétkesnek és Heródes sem, mert visszaküldte hozzám...Megfenyítem hát, és szabadon bocsátom.”...A nép: „Vesszen el! Bocsásd szabadon Barabást! Keresztre vele!” ... Pilátus engedett a követelésüknek... Jézust kiszolgáltatta nekik akaratuk szerint.

A keresztút
...cirenei Simon ...vállára adták a keresztet, hogy vigye Jézus után. Nagy tömeg követte... Jézus: „Jeruzsálem leányai ...inkább magatokat és gyermekeiteket sirassátok, mert jönnek majd napok, amikor azt fogják mondani a hegyeknek: Omoljatok ránk! És a domboknak: Takarjatok el! Mert ha a zöldellő fával így tesznek, mi lesz a sorsa a kiszáradt fának? Közöm. Íme, a zsidók királya – mondja Pilátus, az Áldott Fia, mondja a főpap, erősíti meg Jézus. Tapasztalja meg Heródes, aki produkciót remél, de nem kap az Igaztól. Pilátus a politikusok gyakori fajtája. Erősnek látszó báb, aki a körülmények nyomására hamar beadja a derekát. Nem elítélni akarom, inkább csak mint tipikust megmutatni. Cirenei... nemegyszer gondoltam rá, hogy olyasvalaki vagyok mint ő. Nem keresem a kellemetlenségeket, de adódó esetben elviselem. – Jézus kérdése máig visszhangzik:
ha a zöldellő fával így tesznek, mi lesz a sorsa a kiszáradt fának?    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1312449297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása