Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.29. 06:41 emmausz

Szikomorfa

Ősi vadfüge fajta. Mint minden füge, gyökérről szaporodik, így délszaki területeken árnyat adó lugassá tehető. Takarva a külvilágtól, árnyat és rejteket adva a lugasban ülőknek. A mi fügénk nem szikomor, hanem egy jobb fajta, és egész husángcsoport.
A múlt nyáron igen sok termést hozott, télen viszont, nem először elfagyott. Túlságosan sokáig volt cudar idő. Április végére magához szokott térni és hozza a termés és levélkezdeményeket. Idén lappang.  Legalábbis a mai napig. Visszaemlékezve a néhány évtizedre, bizony-bizony előfordult, hogy gyökérről hajtott ki újra, mert a tél megette a bokrát.
Egyelőre várunk és reménykedünk.    
Ízelítő a János 2. f.-ből
A kánai menyegző
Jézus a menyegzőn ott volt tanítványaival. Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja Mária megjegyezte: „Nincs több boruk.” Jézus: „Mit akarsz tőlem, asszony! Még nem jött el az én órám.” Mária: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!” Jézus a szolgákhoz: „Töltsétek meg a korsókat vízzel!” Majd: „Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak.” A násznagy: „Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort.” Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit...

A templom megtisztítása
Jeruzsálemben a templomban kalmárokat és pénzváltókat... kiűzte őket, a pénzt szétszórta, asztalaikat felforgatta: ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká! A zsidók: „Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezt mered tenni?” Jézus: „Bontsátok le ezt a templomot, és harmadnapra fölépítem.” A zsidók: „Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, s te három nap alatt újjáépítenéd?” De ő saját teste templomáról beszélt. ... Jézus csodáinak hittek... Jézus azonban nem bízott bennük, mert ismerte mindnyájukat, s ...tudta, mi lakik az emberben. Közöm. Az lagzi előtt is sok helyen tanította a népet. Tanítványaival részt vállal a lakodalom szervezésében. Együtt játszik, étkezik beszélget a sokasággal. Asszonynak nevezi anyját. Majd a keresztről halljuk újra ezt a titulust. Asszony, a te fiad (János). – János evangéliumának elején találjuk a templom megtisztítását a kalmároktól. Már itt megjelenik a feltámadás ígérete. Nem is érti senki. Harmadnapra felépítem. Mindkét jelenet igazolja, hogy Jézus ura az anyagvilágnak, de életnek és halálnak is ura. „Majd húsvétkor énekeljük. „Meghalván az Élet a halálon úrrá lett.”        

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3812465609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2017.04.30. 10:56:30

Ha a levélkezdemények tövében pici zöld dudorok látszanak, akkor lesz rajta termés. (Adriai típusú füge, a szegedi kertünkben jó ötven éve él három nagy bokros tő, pont mint a tiétek, úgy viselkednek.)

emmausz 2017.05.03. 05:49:54

A mi fügénk kivár. Ma megnézem, élnek-e rügyek rajta vagy gyökérről fog kihajtani.
süti beállítások módosítása