Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.05.04. 09:23 emmausz

Jól nézek ki

Jól nézek ki, két évet letagadhatnék (de minek?).
Jól nézek ki, s ha jól kinézek az ablakon, nyomait se látom a tegnapi hatalmas felhőknek, nyomott levegőnek, nyomott kedélyemnek... frontérzékenység.

Jól nézek ki, ma pl., az 5.37-es vonat 5,47-kor érkezett. Mi ez a lazaság, vagy átírták a menetrendet?
Jól nézek ki... Csütörtök van, megérkeztek a takarítók. Sebtében leengedtem a három árnyékolót, ha már nem kívánják megérteni, hogy a lerázott szőnyegek kosza nálunk landol. Egyszer már gondoltam rá, hogy visszaviszem a hajszálakat, miegyebet azzal, hogy leesett hozzánk, íme! Aztán rájöttem, hogy a békesség megér annyit, hogy csütörtökön távozásuk után feltakarítom az erkélyt, akkor egy hétig tisztaság van.
Jól nézek ki. Itt ülök jegyben-gyűrűben, és túl vagyok a harmadik kötet korrektúráján is. Ki tudja, mikor jön egy következő felkérés, és meddig tart a pauza.
Kénytelen leszek rejtvényújságot venni. Mint egyszer megírtam, a szórakozás egyik feléért fizetnek, a másik feléért én fizetek.
Nem egészen mindegy.
Ízelítő a János 5. f.-ből:
III. A MÁSODIK ÜNNEP JERUZSÁLEMBEN
Gyógyítás a Beteszda-fürdőnél
... volt ott egy ember, aki már harmincnyolc esztendeje szenvedett. Jézus: „Meg akarsz gyógyulni?” „Uram – válaszolta a beteg –, nincs emberem...” Jézus: fogd az ágyadat és menj! Az ember azon nyomban meggyógyult, ... szombat volt. ... Jézus találkozott vele a templomban...: meggyógyultál. Többé ne vétkezzél... A zsidók üldözték Jézust, amiért szombaton gyógyított. Jézus: Atyám mindmáig munkálkodik, azért én is munkálkodom... a zsidók az életére törtek, hisz megszegte a szombatot, Istent Atyjának nevezte, s így egyenlővé tette magát az Istennel.

A Fiú
Jézus: A Fiú magától nem tehet semmit, csak azt teheti, amit az Atyától lát. Amit ő tesz, azt teszi a Fiú is. Az Atya ugyanis szereti a Fiút, s mindent megmutat neki, amit tesz... a halottakat életre kelti, és a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar...Aki ...hisz annak, aki küldött, az örökké él, elérkezik az óra, s már itt is van, amikor a halottak meghallják az Isten Fia szavát. S akik meghallják, azok élni fognak. ...Akik jót tettek, feltámadnak az életre, akik gonoszat, feltámadnak a kárhozatra. ... a tettek, amelyeket végbeviszek, maguk tanúskodnak mellettem, hogy az Atya küldött. ... Ám ti ... nem hisztek abban, aki küldött. Fürkészitek az Írásokat, ...de nincs meg bennetek az Isten szeretete. ...Maga Mózes a vádlótok... Mózes... rólam írt. ...ha az ő írásainak nem hisztek, hogy hinnétek az én szavaimnak?” Közöm. – Gyógyított, szombaton, Istent Atyjának nevezte... kortársai káromkodásnak vették. És ha ma jönne el, mert továbbra is várják eljövetelét, mi lenne a sorsa? – Engedelmes a halálig, pedig élet-halál ura. Isten szeret minket, vágyik a viszonzásra... Élet csak a szeretet tetteiben van.  

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5412479015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2017.05.04. 16:55:27

Az az igazi, ha a szórakozásunkért még fizetség is jár!

emmausz 2017.05.04. 16:57:31

Igaz, csak nem folyamatos az ellátás. Vettem hát egy rejtvényfüzetet.
süti beállítások módosítása