Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.05.22. 11:49 emmausz

Komfortos dilemmák

Van nekem egy Q&Q órám. Semmi baja azonkívül, hogy kissé megkopott,és tíz év óta nem hordom. Elem is kellene bele. De minek. 10 éve kaptam egy Casio órát, azért gondolom, hogy 60. születésnapomra, vagy netán karácsonyra, mert tegnap megállt. Márpedig a számlapján lévő szöveg szerint 10 YEAR BATTERY, WR 50 M. Utóbbit nem próbáltam meg. Viszont becsülettel kitartott tíz év óta.
A dilemmám abból adódik, hogy vajon érdemes-e elemet cserélni benne? Alighanem nem. Ha nem akarom is, mutatják az időt az elektronikusan kódolt műszaki cikkek. Óra jár az autóban, mutatja az időt az elektromos sütő, az órás rádió, a számítógép sarka, ha előtte ülök, ha meg nem, akkor a fényképezőgépnek álcázott mobil telefon.
Lassan az óra is éppúgy kimegy a divatból, mint a lemezjátszó, mint az írógép, és még sorolhatnám, hogy mi minden. Pl. a kazettás magnó.
Pedig.
Fama est, hogy anyám a háború után csak úgy jutott pelenkákhoz, hogy cserébe odaadta értük a karóráját. Több mint egy évtizedig nem tudta pótolni. Pedig milyen sóvárogva néztem G. bérma ajándékként kapott Corvináját (vagy nem az volt?). Pedig hogy szerettem volna egy zsebórát. Pedig ... pedig... pedig... Aztán lett. mindenféle órám. emlékszem egy Pobeda órára. Olyan apró folt a felhúzó koronája, hogy terhemre volt a naponta ismétlődő tortúra. Mígnem rájöttem, hogy egy alkalmas fenyődeszkán megállásig rollerozva vele egy másodperc alatt fel tudom húzni.  Végül is ennél a megoldásnál maradtam. De régen is volt.
Dilemmám megoldását elodázom azzal az ilyenkor előhúzott közhellyel, hogy még meggondolom.
***
Szegény öreg-kasztnis Coltom reggel óta vizsgázik. Meddig faggatják? És vajon átmegy-e? Várom a telefont.
***
Feleség elindult a SZIT-könyvhét megnyitójára. Vajon hoz-e olvasni való könyvet?
Ízelítő az ApCsel 5. f.-ből. z
Ananiás és Szafira
Ananiás Szafirával eladta az egyik földjét. Az árából egy részt megtartott magának, s egy másik részt tett oda az apostolok lába elé. Péter: Ananiás, be akarod csapni a Szentlelket, és a föld árának egy részét félreteszed? ... tied maradhatott volna, rendelkezhettél szabadon az árával. Miért vetemedtél ilyesmire? Istennek hazudtál... Ananiás összeesett és meghalt... felesége is eljött... Péter: ennyiért adtátok el a földet?... ennyiért” – válaszolta. Péter: „Mire való próbára tenni az Úr Lelkét? Az asszony lerogyott és meghalt... Nagy félelem vett erőt az egész egyházon és mindenkin, aki csak hallott a dologról.

Az apostolok működése Jeruzsálemben
Az apostolok sok csodát műveltek... A hívők ...egyre nagyobb számban csatlakoztak az Úrhoz. a betegeket vitték az utcára,... ha Péter arra megy, az árnyéka érje őket, s ezek mind meggyógyultak.

Az apostolok a főtanács előtt
A főpapok ... elfogatták az apostolokat, és börtönbe vetették őket. ...angyal éjszaka kivezette őket: a templomban hirdessétek ennek az életnek az igazságait! ... a szolgák nem találták őket a börtönben. jelentették: A börtönt gondosan bezárva találtuk, az őrök is ott álltak az ajtók előtt, de amikor benyitottunk, odabenn senkit sem találtunk... valaki jelentette: a férfiak, akiket börtönbe vetettetek, a templomban tanítják a népet. Ekkor elővezették őket. A főpap: megparancsoltuk, hogy ne tanítsatok abban a névben... Ránk akarjátok hárítani annak az embernek a vérét. Péter: Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek. Isten feltámasztotta Jézust, akit keresztfára feszítettetek. Isten emelte Megváltóvá, hogy megtérítse Izraelt, és megbocsássa bűneit. Mi ezeknek a dolgoknak tanúi vagyunk... haragra gerjedtek, és meg akarták őket ölni.

Gamáliel beszéde
Gamáliel: Fontoljátok meg jól, mit akartok ezekkel az emberekkel tenni! ... a népszámlálás idején a galileai Júdás állt elő, és megnyerte magának a népet. Ő is elpusztult, és akik követték, azok szétszóródtak. Ezért mondom, ezeket az embereket engedjétek szabadon. Ha elgondolásuk emberektől származik, magától felbomlik. De ha Istentől van, nem tudjátok szétoszlatni őket, és úgy látszana, mintha Istennel szállnátok szembe.” az apostolokat megvesszőztették megparancsolva, hogy Jézus nevében ne beszéljenek... Boldogan távoztak a főtanácsból, mert méltók lettek rá, hogy Jézus nevéért gyalázatot szenvedjenek. Továbbra is mindennap tanítottak a templomban és a házakban, hirdették, hogy Jézus a Krisztus. Közöm: Ananiás és Szafira kétszínűségük áldozata lett. Hazugsággal nem lehet Isten közösségét építeni. Nem volt kötelező vagyonközösségre lépni az apostolokkal. Ma olvasva eléggé sarkos képletet mutat történetük. Elgondolkoztat amiatt, hogy napjaink tele vannak hazugságokkal, elhallgatott tényekkel, féligazságokkal. Miféle kor a miénk? Az apostolok egyebekben tiszta munkát végeztek, tanítottak, gyógyítottak, csodákat műveltek. Kaptak is érte börtönt, gyűlölködést, verést, fenyegetéseket. Őket boldoggá tett annak a tudata, hogy a Felkent (a Krisztus) képviseletében találtattak méltónak a megalázásokra.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2012531827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása