Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.05.27. 11:48 emmausz

...sem szabályos, sem különleges világnap...

Valaha bemondta a rádió a napi hírek után, hogy milyen világnap van. Utánanéztem. Ma sem szabályos, sem különleges világnap nincs. Ne kérdezzétek, hogy mitől szabályos vagy különleges a világnap. Nem tudom. Miként azt se, hogy minek minden vacakságnak világnapot szervezni, létrehozni. Mindenesetre ma nincs, csak hétvége, szabályos szombat, szabályos bevásárlással, szabályos porszívózással, talán Dunakeszin regnumi majálissal. El is marad a mai szabályos, soros találkozónk. Attól különleges a mai nap, hogy nincs világnap. Nap egyébként van, nagyon is van, indul a kánikula. Kúszik a harmincas felé az erkély hőmérőjének a piros csíkja. Már régóta nem higanyszál. A higanyt kitiltotta az EU.
Tegnap észrevettük, hogy csodával határos módon a fügebokor nem adta meg magát. A kemény, fagyos tél ellenére lombosodás indult az alvórügyek jóvoltából. Persze örülök neki, hogy van élet a fában, még akkor is, ha jól tudom, idén egy szem gyümölcsöt se fogunk róla szüretelni.     
Hogy az élet jelét mutatta, úgy megörültem, hogy már le is fotóztam a zsenge levélkéket.
Holnap nk. gyermeknap. Gyermekeink immár felnőttek, unokáink nem gyermekeink. Azért nagyon szeretjük őket.
Ízelítő az ApCsel 10. f.-ből:
Kornéliusz látomása
Cezáreában élt egy Kornéliusz nevű férfi istenfélő százados. ...látomása volt... az Úr angyala: Imádságod és alamizsnád felszállt az Isten színe elé... Joppéból hívasd Pétert...

Péter látomása
... Péter ... elragadtatásban látta, hogy lepedőfélén... mindenféle tisztátalan csúszómászó állat volt... Péter edd meg őket! ...a hang: Amit az Isten tisztává tett, azt te ne tartsd tisztátalannak. 

 Kornéliusz emberei Péternél
... Péter töprengett... a Lélek: három ember keres... kelj velük útra, mert én küldtem őket. Péter ... bevezette és vendégül látta Kornéliusz embereit.

Péter Kornéliusznál
Másnap útra ...Cezáreába... Kornéliusz a lábához borult... Péter fölemelte. ... így szólt hozzájuk: Miért küldtetek értem? Kornéliusz: ... imádkoztam, és egy férfi jelent meg előttem ragyogó ruhában. Ezt mondta: Kornéliusz, imádságodat meghallgatta az ... hívasd el Pétert! ... Most tehát hallgatunk, mire adott neked az Isten megbízást.

Péter beszéde
...Isten nem személyválogató, mindenki kedves előtte, aki az igazságosságot cselekszi, bármely nép fia is. ... tudjátok.. miképp kente fel az Isten a názáreti Jézust Szentlélekkel és hatalommal. ... megölték, keresztre feszítették, de harmadnap feltámasztotta az Isten, és látható alakban megmutatta... nekünk... Megparancsolta, hogy hirdessük a népnek..., hogy aki hisz benne, elnyeri nevében bűnei bocsánatát.

Kornéliusz megkeresztelkedése
...a Szentlélek leszállt mindenkire, aki hallgatta a tanítást. A zsidókból lett keresztények csodálkoztak, hogy a Szentlélek ajándéka a pogányokra is kiárad. Mert megkapták a nyelvek adományát, és magasztalták az Istent. Péter: Meg lehetne tagadni a keresztvizet azoktól, akik a Szentlelket éppen úgy megkapták, mint mi? Ezzel elrendelte, hogy Jézus Krisztus nevében kereszteljék meg őket... Közöm. A mennyei és a földi egymásra fókuszálva dolgoznak. Kornéliusznak az Úr angyala jelenik meg, Péter indítást kap a Szentlélektől. Péter tanít és keresztel. Kornéliusz egész háznépe kereszténnyé lesz. Irigylésre méltó a befelé figyelésük, az érzékenységük, a lélek rezdüléseire való reagálásuk. Ami egyszer megtörtént, ma is megtörténik/megtörténhet. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5312544299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása