Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.06.06. 22:06 emmausz

Fekete és fehér humor

A humor attól az, ami, merthogy a végén csattan a poén. Ugyanúgy, mint a karikás ostor. Visszájára fordul, és nagyot szól.
Néhány példa: A Fülesbagolyból: 
– Morbid: A történet szerint a lábamputálás után a sebész azt mondja a betegnek: Van egy rossz hírem: Amputáltuk egyik lábát, és egy jó: komoly érdeklődő van a fél pár cipőjére. Ám itt nem így folytatódik. Beteg: Mondja előbb a rosszat! Tévedésből a jó lábát vágtuk le. No, és mi a jó hír?  Gyógyul a rossz.
Elég mocsok viccek ezek, úgy hogy „ugorgyunk” – mint mondta a regényhős, Pósalaki bácsi.
Öreg milliomost faggat a riporter: - Hogy szerezte a vagyonát? - A válság közepén pénzecskémen almákat vettem. Kifényesítettem őket, és két dollárért eladtam őket. Másnap a 2 dolláron megint almákat vettem... – ...És addig csinálta, amíg milliomos lett? – Fenét, csak egy hétig. Aztán a feleségem apja meghalt, és ránk hagyott tízmilliót.
Még nincs vége.
Most már még finomabb humort kínálok, persze ezt Chesterton írta: „A gyermekek hálásak a Mikulás bácsinak, amikor harisnyáikba játékot vagy édességet rejt. S én ne lennék hálás Mikulás bácsinak, amiért harisnyáimba két csodás lábat rejtett ajándék gyanánt?... születésnapunkra szivart vagy papucsot ajándékoznak nekünk. S én nem köszönhetem meg senkinek a születésnapi ajándékot: hogy megszülettem?” Lapokkal odább ilyen szépen ír a nőkről: „egyetlen nőhöz ragaszkodni túlságosan csekély ár azért az óriási dologért, hogy egyáltalán nő van a világon.” Lám, ez már nem is humor, de szellemes. Egyedi látásmódját mutatja ez a tétele: „A gyermek nem azért lóbálja ritmikusan a lábát, mert nincs benne elég élet, hanem azért, mert túlteng benne. Mivel a gyerekekben buzog az életerő, folyton azt mondják: «Még egyszer».”
Ízelítő az ApCsel 19. f.-ből:
Pál Efezusba utazik
Apolló Korintusban maradt. Pál Efezusban megkérdezte: Megkaptátok a Szentlelket, amikor hittetek? Nem is hallottuk, hogy van Szentlélek – felelték. – János keresztségét vettük ...megkeresztelkedtek Jézus nevére. Pál rájuk tette a kezét, és leszállt rájuk a Szentlélek, prófétáltak ezek... tizenketten.

Pál efezusi működése
a zsinagógában ... megkötötték magukat, gyalázták a tanítást, otthagyta őket... Tirannusz iskolájában két esztendeig Ázsia minden lakója... hallotta az Úr szavát. Az Úr csodákat is tett Pál által: betegekre tették az általa használt törülközőket és fejkendőket, és a betegség elhagyta őket, a gonosz lelkek meg kiszálltak belőlük... zsidó ördögűzők a megszállottakra ráolvasták Jézus nevét, de a gonosz lélek visszavágott: „Jézust ismerem, Pálról is tudok, de ti kik vagytok?” ... a megszállott ember elbánt velük: meztelenül és sebekkel borítva menekültek... Sok hívő beismerte  mesterkedéseit. A bűbájosok könyveit elégették. Ezek értékét ötvenezer ezüstre becsülték... az Úr szava egyre terjedt, megszilárdult. Pál tervezte: Macedónián, Acháján át megy Jeruzsálembe, és Rómát is akarta látni...  Timóteust és Erasztuszt Macedóniába küldte, maga meg még Ázsiában maradt.

V. JÉZUS KRISZTUS FOGLYA
Demeter lázadása

... Demeter, az ezüstműves Artemisz-templomocskákat készíttetett iparosokkal... így szólt: „Emberek, ...Pál okoskodásai miatt Ázsiában ... szakmánk tönkremegy és Artemisz fölsége csorbát szenved, ...A városban nagy lett a felfordulás. ... Gájuszt és Arisztarchuszt, Pál kísérőit is magukkal hurcolták. ... Végül a jegyző csillapította le a tömeget ...ha van valami panasz valaki ellen, vannak törvénynapok és helytartók, tegyenek panaszt ott... Ha más a baj, népgyűlésen lehet elintézni. Mert különben annak a veszélynek tesszük ki magunkat, hogy a mai zavargás miatt bevádolnak bennünket, és nincs semmi érvünk, amivel megokolhatnánk ezt a csődületet.” Ezekkel a szavakkal ...és feloszlatta a gyűlést. Közöm. – Pál megkeresztelte, majd megbérmálta az efezusiakat. – Gyógyító, tisztító karizmájával élt. – Az ötvösök üzletét rontja. – Őket a jegyző lecsillapítja.   Pál hatalmas térítő munkát végez a Lélek erejével. Nem sajnálja az idejét, két évig tartózkodik körükben. Rómába vágyik. A missziós munka ma is folyik. Más eszközökkel, más módszerekkel, de mindig a kegyelem az, ami megérinti a keresőket.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr10012568697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása