Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Egyetértünk. A PC nagyon instabil rendszer. Olyan is van, hogy a régi fájlokat az új hardver nem t... (2017.09.20. 19:35) Levél – levelek – episztolák
 • emmausz: Együttérzésedet köszönöm. Alighanem ráveszem magamat az újabb cirkálásra. Nincs más alternatíva. (2017.09.13. 10:44) Menjek, vagy maradjak?
 • emmausz: Ez könnyen előfordulhat. Ismeretségemben a le van az már zsírozva járta. Egy biztos, hogy az isten... (2017.08.21. 16:36) Filológusoknak való
 • emmausz: Mindkét kommented megjelent a blgomon. (2017.08.09. 10:57) Azt írja a levelében...
 • emmausz: Tavaly voltak a Pálvölgyiben, azért megkérdezem őket. És köszönöm. (2017.08.03. 11:24) Hajnali órán

Utolsó kommentek

 • emmausz: Egyetértünk. A PC nagyon instabil rendszer. Olyan is van, hogy a régi fájlokat az új hardver nem tudja értelmezni. Máris léptem a mentés ügyében. Mégis meglepett, hogy ennyire fáj az általam létreh... (2017.09.20. 19:35) Levél – levelek – episztolák
 • exbikfic: Hát igen, minimum kettő és kétféle külső tárolóra mentés ad némi biztonságot. A kettő és kétfélét úgy értem, hogy nem elég mondjuk két pendrive-ra menteni, hanem két különböző fajtájúra kell: pl. dv... (2017.09.20. 15:20) Levél – levelek – episztolák
 • emmausz: Együttérzésedet köszönöm. Alighanem ráveszem magamat az újabb cirkálásra. Nincs más alternatíva. (2017.09.13. 10:44) Menjek, vagy maradjak?
 • exbikfic: Kamerával, kutyával, vagy anélkül, de menni kell, el kell hagyni a szobát - mondom én, aki már egy ideje nap mint nap a legnagyobb erőfeszítéssel veszem rá magam, hogy elinduljak bárhová (végül aztá... (2017.09.13. 10:25) Menjek, vagy maradjak?
 • emmausz: Ez könnyen előfordulhat. Ismeretségemben a le van az már zsírozva járta. Egy biztos, hogy az istennyila is jobban siklik, ha olajozott. Megalapozott véleményedet köszönöm. (2017.08.21. 16:36) Filológusoknak való
 • Utolsó 20

2017.06.07. 09:33 emmausz

Homo interneticus

„Sátor alól kikiáltó szétnéz:
Itt látható a nagy hírű bűvész!
A lábával karikázik,
a kezével citerázik,
az orrával orgonázik,
a fülével figurázik,
a szemével gurgulázik,
a szájával vacsorázik!"

                           (Weöres: Vásár részlet)
Valamiképpen mi is ilyen bűvészek lettünk. A lábunkkal hazahozzuk a számítógépet és tartozékait. A kezünkkel billentyűzünk, nem ritkán egerészünk, fülünkkel a youtube-on lógunk, szemünk belefárad a FB- okosságainak és szamárságainak megtekintésében, s sokszor előfordul, hogy a szájunkkal vacsorázunk mindeközben.  
Mert találunk itt fotókat, videókat, imákat, esemény-beszámolókat, diplomatikus és alpári kommentárokat, építő és romboló szövegeket, érzékeink ingerigényét messze kielégítő információtömeget, humoros és lelohasztó anyagokat, lexikális adatokat, helyesírást kontrolláló lehetőséget, szakmák leírását, ételrecepteket, növény és állathatározót, és még ki tudja, mit igen, és mit nem. Már pedzettem, hogy ami nincs az interneten, az talán nincs is.
Apropó. Meg kell néznem, hogy miért fontos a triglicerid szintje a szervezetben.
Miért ne idegesítsem magamat. Nemde?    
Ízelítő az ApCsel 20. f.-ből:
Pál Macedóniába utazik
Pál Macedóniába ment Görögországon át. Három hónapot ott töltött... Macedónián át tért vissza. Ázsiáig vele tartott Szopater, Arisztarchusz és Szekundusz, Gájusz és Timóteus, az ázsiai Tichikusz és Trofimusz. Ezek előrementek, és Troászban vártak rá.

Pál Troászban
Troászban egy emeleti teremben Eutichusz az ablakban ült, s elnyomta az álom; lezuhant a harmadik emeletről. Meghalt. Pál: még benne van a lélek. Virradatkor a fiút élve vezették hozzá.

Pál Milétuszban
Asszoszban fölvettük Pált, és Mitilénébe hajóztunk. Innen Kiosz Számosz, majd Milétusz következett. Pál sietett, hogy pünkösd napjára Jeruzsálemben legyen. Efezusban a presbiterekhez szólt: „Tudjátok, hogy minden időmet köztetek töltöttem, és szolgáltam az Úrnak... könnyek és megpróbáltatások közepette is,... prédikáltam nyilvánosan és magánházaknál, zsidóknak és görögöknek. Most Jeruzsálembe megyek. Nem tudom, mi lesz ott velem, csak azt adta tudtomra a Szentlélek, hogy bilincs és megpróbáltatás vár rám. De szóra sem tartom érdemesnek életemet, csakhogy... tanúságot tegyek az Isten kegyelmét hirdető evangéliumról. közületek... nem lát többé senki... Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra. Azért rendelt benneteket a Szentlélek az élére elöljáróul, hogy igazgassátok az Isten egyházát, ... legyetek éberek... Senki ezüstjét, aranyát vagy ruháját nem kívántam... amire szükségünk volt, a kezem munkájával szereztem meg... példát adtam nektek, hogyan kell dolgozni, s a gyengéknek támaszukra lenni, Urunk Jézus szavaira emlékezve: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.” ...fájt nekik, hogy nem látják többé ... kikísérték a hajóhoz. Közöm. Pál társaival bebarangolta a Lélek irányításával az akkor ismert lakott Kisázsiát, Macedóniát. Számos helyen hosszasan tanított, de feltámasztott halottat is, gyógyított stb. Látomásban tudatosul benne, hogy szabadságától megfosztják. Nem idegeskedik miatta. A pályát megfutotta. Nagy lélek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2312569275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.