Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Klári Bodó: De örülök, hogy rátaláltál! Fantasztikus élmény volt a pravoszláv istentisztelet, talán éppen a tiszta, átszellemült kórus révén. (Szluzsba=szolgálat az ottani mise neve.) (2017.06.13. 21:37) Egy ortodox himnusz
  • emmausz: Egyértelmű, hogy cikizi K.F-t. Örkény nemcsak tehetséges volt, hanem a humora is vetélkedik barátjáéval. Azért is idéztem. Cini párttitkár is volt, ha jól emlékszem. (2017.06.11. 16:44) Cini, Örkény és Lénárd Sándor
  • Klári Bodó: Mick, Örkénynek nem voltak kétségei a tehetségét illetően. Minthogy többször volt szilencium alatt, sőt, termelési riportregények írására kényszerült, ez a kis fönti megjegyzése oldalvágás Cini felé... (2017.06.11. 14:37) Cini, Örkény és Lénárd Sándor
  • emmausz: Na igen! Olykor az ember csak néz maga elé... Ezt is KF írta az Ugyanaz nőben c. krokiban, mint a Kínai verset. Nekem az tetszik, hogy Örkénynek kétségei voltak íráskészségét tekintve, meg aztán hog... (2017.06.11. 10:23) Cini, Örkény és Lénárd Sándor
  • Klári Bodó: F=Frigyes! (2017.06.11. 09:38) Cini, Örkény és Lénárd Sándor
  • Utolsó 20

2017.06.15. 10:28 emmausz

Kinek mi tetszik?

Hogy kinek mi jó, arra leginkább mindenki maga tud válaszolni. Ró&Ka duónak ez idő szerint mintha az utazás volna kedvükre, no meg a találkozások, vidámságban eltöltött szabadidős elfoglaltságok. Kitüntetett figyelmet kap életükben a vitorlázás, mint a béke és szabadság megvalósulásának a helye.  
Más a fotózásban leli örömét, akad, aki drónt használ légi videók készítésére.
Megint mások a veszélyes sziklamászásnak hódolnak.
A zenehallgatásnak is megvannak a maga kedvelői.
Akad, aki alig fejezi be egy nyelv megtanulását, máris másikba kezd, mert minden nyelv saját kultúrájának, történetének, küzdelmeinek, életének a hordozója, és lehet-e izgalmasabb, mint ezeket megismerni.
Teljesen megértek mindenkit, aki nagyon szeret táncolni.  
Van, aki rávágja, hogy lehet, de egy-egy jól összeszerkesztett életrajzból kiszürcsölhető gazdagságnál nehéz jobbat elképzelni.
Van aztán misztikára hajlamos szent, aki, bár a világ fonák oldalán él, több-kevesebb eredményt tud felmutatni abbeli törekvésében, hogy megismerje a világot színéről.
Sorolhatnám még, de nem teszem. Mindenki hozzáteheti egy vagy több hobbiját, kedvenc időtöltését, azt, amibe belemerülve úgy érzi, hogy életét teljesebé teszik.  
Ízelítő az ApCsel 28. f.-ből.
Málta szigetén
Máltán egy vipera Pál kezébe harapott... bennszülöttek: Ez az ember egész biztos gyilkos! Kimenekült ugyan a tengerből, de az igazságosság azonban nem hagyja életben... Pálnak semmi baja nem történt... erre azt mondták, hogy isten.

Pál máltai működése
A sziget első emberének, Publiusznak apja vérhastól gyötörten feküdt. Pál meggyógyította. Erre a többi beteg is odasereglett a szigetről, és gyógyulást talált

A hajóút Rómába
Három hónap múlva tovább Szirakuzába. Onnét Régiumba... másnap Puteoliba futottunk be. Itt testvéreket találtunk, aztán Róma felé vettük az irányt. A testvérek ... elénk siettek egészen a Forum Appii és a Tres Tabernae tájáig.

Pál Rómában
Rómában Pál magához kérette a zsidókat: Testvérek! a rómaiak szabadon akartak engedni, mert semmi okot nem találtak, amiért halálra ítéljenek. A zsidók miatt kénytelen voltam a császárhoz föllebbezni... egy nap sokan elmentek a szállására. Reggeltől estig igyekezett őket ...megnyerni Jézusnak. Némelyek hittek szavainak, mások nem hittek. Mivel egymás közt nem értettek egyet, szétoszlottak. Pál: Jól beszélt a Szentlélek Izajás próféta által, amikor ezt mondta: Menj el ahhoz a néphez és mondd: Hallván halljátok, de nem értitek, nézvén nézitek, de nem látjátok, mert megkérgesedett ennek a népnek a szíve. Fülükre nagyot hallanak, szemüket behunyják, nehogy lássanak a szemükkel, halljanak a fülükkel, értsenek a szívükkel, és megtérjenek, hogy meggyógyítsam őket... Isten üdvössége a pogányoknak jut majd osztályrészül. Ők meghallgatják.” Két esztendeig ott maradt bérbe vett szállásán... Hirdette az Isten országát, és bátran és akadálytalanul tanított Urunkról, Jézus Krisztusról. Közöm. Az Apostolok cselekedetei utolsó fejezetét kivonatoltam immár. Közben eszembe jutott, hogy a sokféle ima és csodatétel, hálaadás és dicsőítés, liturgia stb. kimaradt, merthogy a cselekedeteikről szó. Utazások ide-oda, találkozások. A kérdés csupán, hogy mely cselekedetek a fontosabbak, az imádságok, a liturgikus cselekedetek vagy az utazások, gyógyítások találkozások? Alighanem mindkettő. Pálra igaz, hogy a kígyómarás nem árt nekik, mérget ihatnak büntetlenül. Aki élete teljességét Krisztusnak adta, azt Krisztus is megajándékozza rendíthetetlenséggel, vaserős természettel. Még érdekes lehet, hogy Pál éveket tölt Rómában, s ez idő alatt hatalmas térítőmunkát végez. Továbbá megírja leveleit, amelyek éppen most fognak következni.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8412594743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.