Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.06.21. 09:58 emmausz

Nyár van, nyár

Június 21. Az év leghosszabb nappala, csaknem 16 órán át fent van a nap az égen. Budapesten ma a napkelte 4.50 napnyugta 20.40.
Eddig meteorológiai nyár volt.
A nyári napforduló idején kezdődik csillagászati értelemben a nyár.
Ma reggel 06:25 perckor vált a Nap, hogy megkezdje féléves vándorlását déli irányban. (Éppen most e hajnali órán.) A nyári napforduló idején a Nap a Ráktérítő fölött delel. Ekkor ér a legintenzívebb sugárzás bennünket, hiszen csaknem merőlegesen érkeznek a sugarak.
Na ebből elég – volna –, de hogy lenne elég, amikor Kaliforniában 53 C-fokot mutat a hőmérő. Las Vegasban két légkondis hely között az emberek 45 fokban kénytelenek pörkölődni. Fájt, amikor azt hallottam, hogy Indiában 50 fokot mutat a hőmérő, de az is fáj, hogy az USA-ban most ugyanennyi van.

Mi jön még?
Ki tudja.

Valahogyan mégis reményteli bizalommal tekintek a közeljövőre. Élünk, ahogy lehet.
Eszembe jut a cigány ács Pápáról. Együtt dolgoztunk vele, velük a laktanya átépítésén. Ő emlegette:
„Ha nem fájna a bal csuklóm tíz ilyennel elbánnák, mint tik vattok.” Nem sok erőt nézhetett ki belőlünk.
Ha bírnám erővel, felbicikliznék Visegrádra – mondom én.
Ha bírnám a hőséget, kifeküdnék a rétre napozni.
Ha bírnám a kánikulát, nem kapcsolnám be a klímaberendezést.
Ha húsz évvel fiatalabb volnék, főállásban dolgoznék valamelyik szerkesztőségben.
Ha, ha, ha – írom komoly pofával.
Ha-ha-ha – próbálok humoromnál maradni.
Minden pont így jó, ahogy van. Mert semmi sincs véletlenül. A Gondviselés kifürkészhetetlen útjai vannak az 50 fokos hőségben, saját életkorom állapotában, a világ geopolitikai helyzetében, minden földek politikai hovatartozásában. Muszáj azt hinnem, hiszen Szent Fausztina szerint a földön minden Krisztus akarata szerint történik, valósul meg a lehetőségek közül.
Ő tudja, hogy miért éppen így a legjobb.   
Ízelítő a Róm 3. f.-ből:
Isten a zsidókra bízta tanítását. De hogyan? Ha vannak, akik hűtlenek lettek, vajon nem teszi hitetlenségük Isten hűségét hatástalanná? Egyáltalán nem, ...

A zsidók és a pogányok egyformán bűnösök
...
a zsidók és a pogányok mind alá vannak vetve a bűnnek, ahogy meg van írva...: Tátongó sír a torkuk, nyelvük csalárdságot beszél, kígyók mérge van ajkukon. Szájuk telve átokkal és keserűséggel, lábuk gyors a vérontásra. Ösvényeiken baj és nyomor, a béke útját nem ismerik, Isten félelme nincs szemük előtt. ... némuljon el minden száj: az egész világ vallja magát Isten előtt bűnösnek. 

Megigazulás a Jézus Krisztusba vetett hitből
... az az Isten előtti megigazulás, amely a Jézus Krisztusban való hitből ered, és amely minden hívőnek szól. ... Megigazulásukat ingyen kapják, Isten kegyelmének erejéből, Jézus Krisztus megváltása árán. Isten igaz, és igazzá akar tenni mindenkit, aki Jézusban hisz. ... az ember a hit által válik igazzá, a ...az Isten a pogányoké is. Közöm. Sok korabeli ellenvetésről polemizál Pál. Azt hiszem, bennünket az érdekel jobban, hogy a pogányságból megtértek ugyanúgy részesednek a megváltásban, és az ingyenes megigazulásban Krisztus jóvoltából. Az Atya szeretettel fordul teremtményeihez, hazavárva őket az örök hazába.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2912610573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása