Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: :) (2018.05.14. 10:29) Diakónusszentelés
 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???

Utolsó kommentek

 • emmausz: :) (2018.05.14. 10:29) Diakónusszentelés
 • Klári Bodó: "Mérgemben felébredtem" - ez annyira tetszett, persze a többi esemény is.:) (2018.05.13. 12:49) Diakónusszentelés
 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • Utolsó 20

2017.06.24. 05:56 emmausz

Mikrokörnyezet

Kinek mi... Amíg az ember dolgozik, addig az egy időben HÉV-re várakozók, az azonos útvonalon gyalogolók, a munkatársak stb. jelentik a mikrokörnyezetet saját családján, rokonságán kívül.  Amikor nyugdíjassá lesz, változik a helyzet.
Akikkel naponta találkozik a misén,
akik kutyájukat sétáltatják naponta a környéken,
akik kint napoznak az erkélyükön vagy éppen a füstöt eregetik cigarettájukból,
akik a lépcsőházat takarítják,
akik az előkertet gondozzák,
akik az erkélyük tartóelemeit szét, majd átfestés után összeszerelik, 
akik az utcán parkolnak,
akik unokájukat, gyermekeiket a közeli játszótérre viszik várat építeni, homokozni, hintázni, csúszdázni, vízben pocskolni, fogócskázni, darazsaktól tartani, ezek is bővítik a képet.

Tegnap egy fiatalasszonyra figyeltem fel, aki a hőségben rövid időre kihozta erkélyükre kicsi újszülött gyermekét egyet szusszanni? Talán. Nekem az volt a benyomásom, hogy meg akarta neki mutatni az utcát, az autókat és egyáltalán mindent, ami ott látható. No és meg akarta mutatni nekünk újszülöttjét. Kettősüket.
Hasonlót láttam a játszótér mellett is. Egy fiatalasszony fekete ruhában, ölében viszi kiscsoportos fiát, aki láthatóan csüng anyján. Simogatja nyakát, szól hozzá.. A mama tán válaszol, tán nem. Nem tudom megítélni a távolság miatt.. Elszakadt a köldökzsinór, de a szoros kötődés megmaradt. Laza szimbiózis.
Idilli kettős.
Ízelítő a Róm 6. f.-ből:
A keresztség Krisztus életében részesít
...Ha meghaltunk a bűnnek, hogyan élhetnénk tovább benne? ...akik Krisztus Jézusban megkeresztelkedtünk, az ő halálában keresztelkedtünk meg. ... Ahogy Krisztus feltámadt a halálból, úgy mi is ... ha halálában egybenőttünk vele, úgy a feltámadásában is. ... ne szolgáljunk többé a bűnnek... Ha Krisztussal meghaltunk, vele együtt élni fogunk. ...aki él, az Istennek él... adjátok magatokat Isten szolgálatára, tagjaitokat ... szenteljétek Istennek. A bűn nem uralkodik rajtatok, mert nem a törvény alá vetve éltek, hanem a kegyelemben. Mi következik ebből? az engedelmesség megigazulást eredményez... adjátok most tagjaitokat az igazság szolgálatára, a megszentelődésre... a bűn szolgálatának ... a vége a halál. Most azonban ... Isten szolgái lettetek. Gyümölcsötök a megszentelődés, célotok az örök élet. Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka azonban az örök élet Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. Közöm. Nem szolgálhatunk két úrnak, az Istennek és a Mammonnak. Nem szolgálhatjuk a bűnt, és Krisztust. Az üdvösség forrása Krisztus kegyelme, ingyenes ajándéka.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9112617155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.