Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.07.17. 13:35 emmausz

I HAD A DREAM

Mindenkinek van egy álma, mindenki elmondhatja: azt álmodtam, hogy... De nem mindenki és nem mindig emlékezik vissza arra, hogy mit álmodott. Én most visszaemlékezem.
Azt álmodtam hajnalban, hogy Levi unoka eltörte a lábát. Be volt gipszelve. Azt a feladatot kaptam, hogy menjek el vele az orvoshoz, villamossal, földalattival stb., és a megállapodott időpontban érjünk oda. Közben pedig – ki tudja, miért – vegyünk neki egy biciklit. Elindultunk. Ki tudja, miért, egy pap(?) hozott egy rozsdás gyerekkerékpárt, de olyannyira elanyagtalanodott a váza, hogy teljességgel hasznavehetetlen volt. Ekkor kerestem egy kerékpárszaküzletet, vettünk is egy bringát: Levi a nyakamban, a bringa a hónom alatt, indultunk a metróhoz. Ám nem működött a jegyautomata, zárva volt a pénztár, és valamiért többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült felszállnunk a megfelelő járatra. Ekkor végső elkeseredésemben így fohászkodtam: Most segíts meg, Mária!
És megsegített.
Azonnal.
Felébredtem.
Ocsúdva ráébredtem, hogy Levi ez idő szerint a Balatonon van. Nincs olyan hírem, hogy eltörte volna bármijét. Nem kell sehova vinnem orvoshoz. Nincs rozsdás bicikli, sem új. Nem ül Levi a nyakamban. Nincs itt pap. Nem késünk el sehonnan. Egyáltalán: Minden rendben van.
Aztán továbbgondoltam álmomat. Ha álmomban tüstént megérkezett a radikális égi segítség, így működik ez a valóságban is.
Hatékonyan és azonnal.         
Ízelítő az 1Kor 12. f.-ből:
A Szentlélek kegyelmi adományai
...nem mondhatja senki: „Jézus az Úr”, csak a Szentlélek által. A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a jelek is, de Isten... ugyanaz.  mindenki azért kapja a karizmát, hogy használjon vele. a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a tudást, a hitet, a gyógyítás adományát, csodatevő hatalmat. prófétálás vagy a szellemek elbírálásának képességét, különféle nyelveket vagy a nyelvek értelmezését nyeri el. Mindezt a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek.

Az Egyház Krisztus teste
A test ugyan egy, de sok tagja van, a testnek ez a sok tagja azonban mégis egy test. Mi egy Lélekben egy testté lettünk a keresztséggel, zsidók, pogányok, rabszolgák, szabadok. Mindnyájunkat egy Lélek itatott át. Mert a test sok tagból áll... A szem nem mondhatja a kéznek: „Nincs rád szükségem” vagy a fej a lábnak: „Nincs rád szükségem.” Ellenkezőleg, a gyöngébbnek látszó tagok sokkal szükségesebbek. Isten akarata, hogy a tagok törődjenek egymással...  valamennyi együtt szenved, s örül vele. Ti Krisztus teste vagytok, tagjai. Az Isten némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat tanítóvá tett. Adott csodatevő hatalmat, gyógyító erőt, segítőkészséget, kormányzóképességet,... Törekedjetek azonban az értékesebb adományokra! Ezért mindennél magasztosabb utat mutatok nektek. Közöm. – A mai adag szekvenciák: zsidók, pogányok, szabadok. Továbbá: bölcsesség, tudás, hit, gyógyítás, csodatevés, prófétálás, szellemek megkülönböztetése, nyelvek, és értelmezésük, megannyi közösséget szolgáló karizma. – A test és a tagok viszonyáról vö.: Menenius Agrippa (Kr. e. 500. körül) meséje. Minden tagra szükség van, minden karizmára is: újabb szekvencia: apostolok, próféták, tanítók, csodatevés, gyógyítás, segítés, vezetés, stb. Ami mindet übereli, azt a következő fejezetben részletezi Pál, a szeretethimnuszban. Erről mondja: Magasztosabb utat mutatok...  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3912669755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása