Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.01. 06:34 emmausz

Sweet home, hot home/kegyelem és békesség

Megjöttünk a vegyes időjárást mutató Balatonról. Fürödtünk is a hét során. Fotóztunk is a hét során. Aztán vissza Bp.-re, ahol van Wifi.
Vezetékes, meg vezetéktelen.
A vezetékes a gyorsabb.
Hogy mik vannak!
Egyre több fénykép készül. Tavaly 530, idén 630. Majd válogatok néhányat a FB.-ra.
Az idei együttvakációzás a korábbiakhoz képest elnyúlt. Idén úgy alakult, hogy a móvári gyerekek voltak itt egy hétig, a franciák azután csatlakoztak a balatoni találkozóra, és jelenleg vannak Bp.-en, innen haza a hétvégén.
Mivel az unokáink között nagyocskák is vannak, megint megkérdeztem É-t, hogy mivel kényszerítik a gyerekeket arra, hogy a hosszú utat megtegyék évente, hiszen a Balaton nem óceán, nem is tenger. É. szerint a gyerekeknek a Balaton az óceán, az a hely, amit szeretnek, ahol mindig jól érezték magukat, és ami élményt ad. Ők ragaszkodnak hozzá jobban, hogy nyáron eljöjjenek Mo.-ra.  Itt hatalmas szabadstrandok vannak, idén meglátogatták Zalakarost, ami lenyűgöző, ma a Palatinusra igyekeznek.
E. egyik évben a Dagály-strandra kiérve megállapította, hogy ez a Paradicsom.
Lám-lám. Létezik földi Paradicsom is. Ha nem is olyan tökéletes, mint a kiűzetés előtti.
Estelle egyebekben az eperlekvár barátja. Ezt eszegette kiflivel tegnap este is. Megkérdeztem tőle, hogy ha én is eszem eperlekvárt, vajon olyan szép leszek-e, mint ő?
Nem mondta, hogy az teljesen ki van zárva, csak szerényen mosolygott.
Ízelítő a Második Korintusi levél 1. f.-ből:
Címzés és üdvözlet
...
Kegyelem és békesség nektek Istentől, Atyánktól és Urunktól, Jézus Krisztustól! Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene! Ő megvigasztal minket minden szomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassuk azokat, akik szomorúak, azt a vigasztalást nyújtva nekik, amelyet ő nyújt nekünk. Amilyen bőven kijut nekünk Krisztus szenvedéseiből, olyan bőven lesz részünk Krisztus révén a vigasztalásban is... üldöztetés ért bennünket Ázsiában: ... már életünkről is lemondtunk. ... Isten ... mentett ki bennünket a súlyos életveszélyből, ... ti is imádkozzatok értünk ... a nekünk jutott kegyelemért sokak ajkáról szálljon fel hála.

I. VISSZATEKINTÉS
Védekezés a gyanúsításokkal szemben
Csak azzal dicsekedhetünk, hogy Isten kegyelmében éltünk a világban, mi vagyunk a ti büszkeségetek, s ti a mienk. ... Isten a tanúnk, hogy szavainkban, amelyeket hozzátok intéztünk, nem mindegy az „igen” és a „nem”. Az Isten Fiában... nem volt „igen” is meg „nem” is, hanem az „igen” valósult meg benne... Ezért hangzik föl általa ajkunkon az „ámen” Isten dicsőségére. Isten ... megerősít és fölken Krisztusban... és foglalóul a szívünkbe árasztotta a Lelket. Istent hívom tanúul magam mellett. Közöm. Az idézett első mondat a II. vzs óta a misekezdés választható első mondatai közül az egyik. Kegyelem és békesség nektek Istentől, Atyánktól és Urunktól, Jézus Krisztustól! Mi tagadás, jólesik hallani a páli megfogalmazást a XXI. sz.-ban is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2612707418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása