Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.03. 05:49 emmausz

Hajnali órán

Egy hajnali gondolat, azt olvasván, hogy július végére felhasználtuk a föld egész évre szóló javait. Elég szörnyen hangzik, párhuzamosan tapasztalva a klímaváltozás következményét, az idei, ki tudja, hányadik hőségriadót. Nem túlságosan szívderítő az sem, hogy mint hírlik az országunk mértét meghaladó koszszigetek alakulnak ki a Csendes-óceánban. Mit lehet itt tenni?
A vallásosak imádkoznak a Teremtőhöz, hogy térjen észhez az emberiség. Ma hajnalban arra jöttem rá, hogy az áramtermelés fölöslegét át kellene vezetni a harmadik világ térségébe, méghozzá ingyen, mert ha áram van, minden van – legalábbis a reklámszlogen szerint. Legyen olcsó áramuk, hogy „minden legyen” nekik is. Vélhetően megvolna a fogadókészség ezekben az államokban.         
Kinézek az ablakon. Lehet, hogy hatalmas jelenleg a hőség, de a nappalok már rövidebbek. Fél hat van. A nap most ébredezik. A felettünk elhúzó repülőgép már tükrözi a kelő nap fényét. Itt még néhány percig árnyékban vagyunk. Minden tárva-nyitva, s a 23 fokos külső hűvösséget ventilátorok próbálják a felmelegedett panelba becsempészni. Később a légkondicionáló adja a „boglya hűvösét”. Aki nagyon hevült a hűvös szobában kissé megenyhülhet.
***
Nehéz ebben a melegben értelmes programot adni a fr. vendégeknek. Idén alaposabb körülnézést terveztek a fővárosban. De kinek van hozzá kedve sugárzó 40 fokos hőségben. Már az is szép teljesítmény volt tőlük, hogy egy műszakot lenyomtak a Palatinus-strandon. Idejük vészesen fogy, holnapután este indulás haza. Eheu, eheu, labuntur anni, labuntur horae, labuntur omnia.
5.37. Pontosan megérkezett a hajnali vonat.
Ízelítő a 2Kor 3. f.-ből:
Az apostoli küldetés jelentősége
...Ti vagytok a mi ajánlólevelünk, a szívünkbe írva. Krisztus levele vagytok... az élő Isten Lelkével írva,  az élő szív lapjaira. ... alkalmasságunk az Istentől való. Ő tette, hogy az Újszövetség szolgái legyünk, a Léleké...  a betű öl, a Lélek éltet... máig rajta a fátyol az Ószövetségen,... csak Krisztusban tűnik el. Igen, mind a mai napig fátyol borítja szívüket, amikor Mózest olvassák, de ha majd az Úrhoz térnek, eltűnik a fátyol. Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság. Mi pedig mindnyájan, akik födetlen arccal tükrözzük vissza az Úr dicsőségét, a dicsőségben fokról fokra hozzá hasonlóvá változunk át, az Úr Lelke által. Közöm. Elgondolkoztat a páli kijelentés: a betű öl, a Lélek éltet. Most éppen betűket billentyűzök a virtuális térbe. Érdekesen világítja meg az ószövetség emberét. Fátyol fedi, hogy ne lásson tisztán. Majd az Úrra nézve helyesen fognak látni. Ez jelentené a megtérést. Lesz az, mert az Úr hűséges és hosszan tűrő. 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7112716308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2017.08.03. 10:45:38

Meg lehetne nézni a cseppkőbarlangokat. Pusztaszeri út, odáig légkondi a kocsiban. A barlangokban 12 fok van télen-nyáron. A légkondis múzeumok is szóba jöhetnek, meg a cukrászdák. Hm?

emmausz 2017.08.03. 11:24:58

Tavaly voltak a Pálvölgyiben, azért megkérdezem őket. És köszönöm.
süti beállítások módosítása