Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.04. 06:19 emmausz

Idő – járás

Megállítanám az időt, hogy még együtt lehessünk azokkal, akik holnap hazamennek. Siettetném az idő múlását, hogy mielőbb kikerüljünk a lassan-lassan olvasztókemencébe hajló miliőből.  (Merthogy most Európa-szerte... Marseille környékén helyenként 50 fok. Mondom, még tíz fok és itt a földi pokol.)
Odasúgom E.-nek: Encore deux jour... Érti. Hozzám bújik. Aranyos.
Tegnap délután felpattanatak és megtámadták a Római fürdőt. Este fél tíz felé kerültek elő öten.
É. látván a terülj-terülj asztalkámat a meleg-szendvicsekkel megjegyezte: Fárasztó a meleg, de nem nekem kell előteremteni a vacsorát. És ezt nagyon tudom értékelni.
Fr. is hozta szokott formáját. Hol vannak a tegnapi zsemlék? Mondom: abból készült a meleg-szendvics. Sajnos nincs több tegnapi, kénytelenek lesztek mait enni. Értette a célzást. (Finir... szokta mondani.)
Ma hajnalban nálunk 24 fok volt, gondolom már valamivel több, mert a rét lombjait már nyaldossák a napsugarak.
Fatalista lévén elfogadtam, hogy nekem itt élnem, fagynom, megsülnöm kell. Most éppen jó meleg készül lenni. Akkor tehát nézünk elébe.
Megállítanám az időt, siettetném az időt – valójában semmit se tehetek, mert akár siettetném, akár megállítanám, az csak a maga ütemében szalad a vég felé: megállíthatatlan.
Az idő páciensei vagyunk valamennyien. Ehhez próbálunk pozitívan hozzáállni.
Ízelítő a 2Kor 4. f.-ből:
Isten ereje az emberi gyöngeségben
... az Isten jelenlétében nyíltan hirdetjük az igazságot, mely ... csak azoknak nem érthető, akik elvesztek... nem magunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat... kincsünk cserépedényben van, hogy a nagyszerű erőt ... Istennek tulajdonítsuk. 

Mindenfelől szorongatnak minket, de össze nem zúznak,
bizonytalanságban élünk, de kétségbe nem esünk. 
Üldözést szenvedünk, de elhagyatottak nem vagyunk.
Földre terítenek bennünket, de el nem pusztulunk.
... viseljük Jézus szenvedését, ... ki vagyunk téve a halálnak Jézusért, ... írva van: „Hittem, azért beszéltem”, mi is hiszünk, s azért beszélünk. Tudjuk ugyanis, hogy aki Jézust feltámasztotta, Jézussal minket is feltámaszt, ... a láthatatlanra fordítsuk figyelmünket, mert a látható mulandó, a láthatatlan azonban örök. Közöm. Hányszor végiggondoltam már, hol magamban, hol hangosan: nagyon más az, ha Pál tanítása Krisztusról és az örökkévalóságról ostobaság, és megint nagyon más, ha Pál tanítása igaz. Hatalmas sorsmeghatározó következményei vannak a hallgató részére egyik és másik esetben.
- A szokott páli szekvenciákat verssorokba szedtem az átláthatóság kedvéért. Történik valami, de... és még, de ... megint valami, de..., újfent egy állítás, de... Pál jó szónok, jó stílusú tanult ember. A felsorolások egymást erősítik. Ráadásul igazak is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7912719152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása