Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.10. 06:44 emmausz

Újra sziget

Már tart a fesztivál.
Fiunk írja:
Eléggé ide hallatszik a Sziget. Levi este közeledvén: „és akkor ezek most erre a zenére fognak elaludni?” Domi pedig a Nagyszínpad idehallatszó melódiájában a Tűzoltó Sam-et véli kihallani. Vicces felismerések és következtetések hete elé nézünk.
Magam is megjegyeztem, hogy az ilyeneket egy külön szigetre kellene költöztetni.
Hát igen.
Szerintem lehetne máshol is a sziget: pl. Pusztavacson.
***
Meg kell emlékeznem két szolgáltatóról. Az egyik tegnapelőtt járt nálunk. Telefoni egyeztetés után jöttek ketten, klímaszerelők, akik néhány éve felszerelték a légkondicionálót. Múködik is, szorgalmasan szórja a hűvösséget, kifelé pedig köpködi a meleget és a párát. A kondenzvizet elvezető cső eltűnt. Lehet, hogy szél fújta el, lehet, hogy más, mindenesetre a víz a panelon csurgott idén. A két szerelő tíz perces munkával új műanyagbotot applikált a korábbi helyére. Ezután nem a falra, hanem a lent haladókra köpködi a vizet a masina. Kérdeztem, mennyit fizetek. Mosolyogva nyújtotta a kezét a főnök. Semmit. Csaknem elképedtem, s a mai világban hatalmas erkölcsi tettnek tekintem hozzáállásukat.
A másik szolgáltató a szódás. Múlt héten nehezen találtak ide, hogy cseréljék a rekesz palackot. Ezen a héten is kellett volna jönniük, de vagy eltévedtek, vagy el se indultak, vagy... Pedig már nem kézikocsival szállítanak, nem is lovas kocsival (vö. Elveri, mint szódás a lovát), hanem autóval. Talán nem futja nekik GPS-re.
Ízelítő a 2Kor 11. f.-ből:
Az apostol kikényszerített védekezése
...Én Isten féltékenységével féltelek titeket... nem vagyok kisebb a „fő-fő apostoloknál”. Mert ha az ékesszóláshoz nem értek is, a tudásom megvan... ingyen hirdettem köztetek az Isten evangéliumát ... nem voltam senkinek terhére, akkor sem, ha szükséget szenvedtem...

A kikényszerített „dicsekvés”
... ha valaki dicsekedni mer, merek

én is. Zsidók ők?
Én is. Izrael fiai?
Én is. Ábrahám leszármazottai?
Én is. Krisztus szolgái? Balgaság mondani, de mondom:
én még inkább.
...többször voltam börtönben, sok verésben volt részem, voltam halálveszélyben... öt ízben kaptam egy híján negyvenet, háromszor megbotoztak, egyszer megköveztek. Háromszor szenvedtem hajótörést, a nyílt tengeren hányódtam. Veszélyben forogtam folyóvizeken, rablók miatt; népem körében, a pogányok között; a városokban, a pusztaságban; a tengeren, az áltestvérek közt. Fáradtam és gyötrődtem, virrasztottam, éheztem és szomjaztam, koplaltam, fagyoskodtam... Ha dicsekednem kell, gyöngeségeimmel dicsekszem. Isten ... tudja, hogy nem hazudom. Közöm. Újfent nyelvi szerkezetek. Felsorolások, egymást erősítő megnyilvánulások. Pál statisztikázza sanyargatásait, megaláztatásait, elviselt szenvedéseit. Hangsúlyt kap, hogy gyengeségében mutatkozott meg az ereje. (Vö. elég neked az én kegyelmem). Meglepő, hogy bizonygatnia kell: nem hazudik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7112732196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása