Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.13. 09:57 emmausz

Mi? Ma?

A háziasszony visszatérő kérdése: Mit főzzek ma? Az íróé:
Miről írjak ma? S tényleg jönnek a kérdések.
Miről írjak?
Mi a fenéről írjak?
Mi a nehézségről írjak?
Mi a pokolról írjak?
Mi a túróról írjak?
Mi a menykőről írjak?
Mi a francról írjak?
Mi a rossebről írjak?
Mi az anyám kínjáról írjak?
Mi a izéről írjak?
Mi a franckarikáról írjak?
Mi a nyavalyáról írjak?
Mi a kutyafüléről írjak?
Mi a répáról írjak?
Mi az ördögről írjak?
Mi a halálról írjak?
Mi a kutyagumiról írjak?
Mi a rohadalomról írjak?
Mi a manóról írjak?

Ki maradt valami?
S tényleg, miről írjak?  
Látom már! Semmiről, hisz ez önmagában egy poszt.
***
Pedig a semmit lehet fokozni is. P.-né tudta, amikor kb. 50 évvel ezelőtt, a kongó lépcsőházban kiabált:

Ki dobál?
Ki a rosseb dobál?
A rosseb egye meg, ki dobál? 
***
Ma jó rossz-idő van. Hűvös, esőre álló, szeles, mégis dunsztos.
Ma megjegyezte a plébánosunk (Schunk), tapasztalván, hogy valaki rosszul lett: Olyan szélsőséges az időjárás.
Ma  mindenki pihenjen. A szervezetünket ugyanis nagyon megviselik a frontok.   

Magam azon gondolkoztam, hogyan fokozható még a pihenés. Lefeküdjek aludni? Hisz megpróbáltam minimális mozgással, a legszükségesebbekre való összpontosítással túlélni a kánikulát.
Ma érdeklődéssel olvasom egyik bloggerinától, hogy ellentétben a nagy többséggel, most, a kánikula alatt jött el az ő ideje. Kitűnően érezte magát a hosszas időszakban a napon sütkérezve. Hááát? Van ilyen is!

Úgy látszik.
Ízelítő A galatáknak írt levél 1.f.-ből
Címzés és személyes kapcsolat
... átpártoltatok egy más evangéliumhoz, jóllehet nincs más; legföljebb néhány ember akad, aki megzavar titeket, és igyekszik elferdíteni Krisztus evangéliumát. De ...ha valaki más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit tőlünk hallottatok: átkozott legyen! ... Ha emberek tetszését keresném, nem volnék Krisztus szolgája.

I. AZ APOSTOL SZEMÉLYE KÖRÜLI VITÁK
Apostoli meghívása
...testvérek, az általam hirdetett evangélium nem embertől való, hanem Jézus Krisztus kinyilatkoztatásából...  azelőtt... könyörtelenül üldöztem az Isten egyházát és a romlására törtem... De amikor úgy tetszett annak, aki már születésemtől fogva kiválasztott és kegyelmével meghívott, hogy kinyilatkoztassa bennem Fiát, hogy hirdessem a pogányoknak..., elmentem Arábiába, majd ismét visszatértem Damaszkuszba. Három év múltán azután fölmentem Jeruzsálembe, hogy megismerkedjem Péterrel, s nála maradtam tizenöt napig. Más apostolt nem is láttam, csak Jakabot, az Úr testvérét. Amit itt írok, Isten előtt mondom, nem hazugság... Júdea Krisztusban hívő egyházai tehát személyesen nem ismertek meg. Csak hallomásból tudták: Aki üldözött bennünket, most hirdeti a hitet, amelynek azelőtt a romlására tört.  És magasztalták értem az Istent! Közöm. Pál tudja, hogy csak egyféle evangélium van, a többi hiteltelen. Itt mesél magáról, és hivatásáról. A lényeg: Hallgat(ott) az Istenre, és próbált mindenben megfelelni az ő ösztönzéseinek. Bár sok Pál volna, bár Mi is pálok volnánk.  Rajtunk is múlik!?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6212742858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása