Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.16. 10:26 emmausz

Az uborkaszezon mínuszos hírei

M. fut.
Egyre többet fut.
Tegnapelőtt 12 km-t futott.
Fáj tőle a térde.
Mert fut.
...
Jövünk fel a lépcsőházban.
Fáj a térdem.
Na igen, mert nem futok.
Ekkora súllyal.
Az örömmel végzett futás a test imája” – vallja Balczó András a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó, 12 gyermek édesapja. A Nemzet Sportolója augusztus 16-án töltötte be 79. életévét!
Isten éltesse!

***
Marik M. halálára:
Egy osztrák karizmatikus gyógyító pap:  „Az Úr imádság által, az orvosok által és a halál által gyógyít.” Utóbbit nevezték két méteres iszappakolásnak – teszem hozzá. Vagyis hát, ha Isten is úgy akarja, meggyógyulsz, meggyógyítanak, vagy nem gyógyítanak meg és nem gyógyulsz meg. Ha melléveszem a tegnap emlegetett Gyökössy Endre megfogalmazást: „egyik tenyeréből áttesz a másikba”, akkor kiszedtem a halál fullánkját.

***
Tegnap este zárt a  25. Sziget. Ennek örömére hazaengedték a hangerőt szabályozó mérnököket, és megdöngették a dobokat, megdöngették Észak-Budát. Jött rendesen a basszus, és mellé néha egy-egy artikulálatlan felkiáltás. Olyan hatású volt a dörömbölés, mint a halálra sebzett sárkányé, amelyik hét fejéből tüzet okádik (itt tűzijáték), miközben eszeveszetten csapod a farkával. Mint aki érzi a vesztét.
Szép, mint a Guernica.

Lehet, hogy Európa legnagyobbja a műfajon belül.
Továbbra is úgy vélem, hogy nem ebben kellene jeleskednünk.
***

Levi levelet írt T. nagyinak. Ezt írta: leaoetmeélkmweoifgmsydlégfáűefésádgískdgorgísédlgmaéserlkgaprsogaérslgm...
Nekem erről egy szakállas vicc ugrott be: Két hal beszélget. Az egyik ezt mondja: o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-oooo
A másik azonnal reagál: -o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-oo-o-oo-o-ooo-- 
Tudod, miről beszélgettek? Nem tudod? Hát erről:o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o--... 
Ízelítő a Gal 4. f.-ből:
Isten gyermekei vagyunk
...amikor elérkezett az idők teljessége, az Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született, és ő alávetette magát a törvénynek, hogy kiváltson minket a törvény szolgaságából, hogy a fogadott fiúságot elnyerjük. Mivel az Isten fiai vagytok, a Fia Lelkét árasztotta szívünkbe az Isten, aki kiáltja: Abba, Atya! Tehát nem vagy többé szolga, hanem fiú, s ha fiú, akkor Isten kegyelméből örökös is. ... most ismeritek az Istent, ... hogyan térhettek vissza az erőtlen elemekhez..., újra a szülés fájdalmait szenvedem értetek, amíg Krisztus ki nem alakul bennetek...

A két szövetség szembeállítása
...Ábrahámnak két fia volt, az egyik a szolgálótól, a másik a szabad asszonytól... A két asszony a két szövetséget jelenti. Az egyik ...szolgaságra szül: ez Hágár... A szabad asszony ellenben a fenti Jeruzsálemet jelenti... írva van: Örülj te magtalan, aki nem szülsz, fejezd ki örömöd és ujjongj, aki nem vajúdol. Mert több a gyermeke a magányosnak, mint annak, akinek férje van. Ti tehát az ígéret fiai vagytok, mint Izsák... a szolgáló fia nem örököl a szabad asszony fiával. Mi, testvérek, nem a szolgáló fiai vagyunk, hanem a szabad asszonyéi. Közöm. Ha kronoszban gondolkodunk, ha kairoszban, van abban valami titokzatos, hogy miért éppen 2000 éve jött el az idők teljessége. Nem tudom. – Csak a Lélek által mondhatjuk, Abba, és hogy Krisztus a megváltó. – Két szövetség váltja egymást, az ó és az új. Ennek előképét látja Pál Izmaelben és Izsákban, Hágárban és Sárában.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1012754726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása