Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.17. 13:01 emmausz

Mára ennyi

Tegnap megbeszéltük, hogy nehéz nekem naponta újat írni. Nemcsak nekem. Másnak is. Megtudtam, hogy az Amerikában élő Cs. és Co. átruccannak egy hónap múlva Mo.-ra, s a szomszéd országokba kicsit körülnézni. Megtudtam volna magától Cs-tól is, de sikertelenül bombáz a messengerrel. Telefonálnia kellene, de valahogy azt nem akarja. A messengert pedig a gépem nem akarja.
Érdekesen alakult a mai nap.
Kelés fél ötkor, egy jó kávéval, aztán visszaaludtam még egy órácskára.
T.-t meghívta volt munkahelye Szent István-ünnepre. Már jóval a tervezett indulás előtt itt téblábolt, várva, hogy teljen az idő. Mondom neki:
- Indulj el most.
- Nem lehet – így ő –, már nem érem el a buszt.
- De igen, szívesen kiviszlek.
Összekapta magát.
Útközben megjegyezte: – Otthon felejtettem a nekik vett szőlőt.

Kitettem a megállóban, majd irány a könyvmegálló. Tele volt régiségekkel, de kedvemre valót mégse találtam köztük. Azért hoztam egy Dékány-kötetet a vitorláskedvelőknek, és egy Verne-regényt (Tizenöt éves kapitány) Á. unokámnak. Hátha még előtte van az elolvasásának.
A posta előtt jutott eszembe, hogy én meg otthon felejtettem a befizetendő csekket.   

Ma tésztát kellene főzni sajttal, tejföllel. Hanyagolom. Inkább kettőnknek holnapra. Ma hideget eszem, úgyis ködbe vész, hogy mikor étkeztem így utoljára. (Egykor nagyon sűrűn ettem hideget.)
Tobzódom a lehetőségek között.
Ha az írás téma után kiált, a fotózás még inkább. Hiába vittem magammal reggel, meg délelőtt a kamerát, nem találtam jó témát. Akkor pedig felesleges. Közepes minőségű képekkel tele van a FB. Nem akarom szaporítani a számukat.
***
A határozatlan számnevekkel űzött vicc poénját magamra alkalmazom.
13 óra van? Tényleg már ennyi az idő? Akkó mennyi kő, magamnak ennyi annyi.
Ízelítő a Gal 5. f.-ből:
III. ERKÖLCSI KÖTELESSÉGEK
Isten gyermekeinek szabadsága
A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk... Jézusnak... csak a hit számít, amely a szeretetben teljesedik ki... Aki zavart kelt köztetek, viseli majd büntetését, bárki legyen is... a meghívásotok szabadságra szól, csak ne éljetek vissza a szabadsággal a test javára, hanem szeretettel szolgáljatok egymásnak. Mert az egész törvény ebben a mondatban teljesedik be: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat,... vigyázzatok, nehogy felfaljátok egymást! Kérlek, hogy Lélek szerint éljetek... A test a Lélek ellen tusakodik, a Lélek meg a test ellen... A test cselekedetei: kicsapongás, tisztátalanság, fajtalanság, bálványimádás, babonaság, ellenségeskedés, viszálykodás, vetélkedés, harag, veszekedés, szakadás, pártoskodás, irigykedés, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.... Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. Ha a Lélek szerint élünk, viselkedjünk is a Léleknek megfelelően. Közöm. Nemeshegyi P. írását veszem kölcsön: „A Lélek gyümölcse a szeretet. A szeretet uralmának jelei: Öröm, béke; megnyilvánulásai türelem, kedvesség, jóság, születésének, kiteljesedésének feltételei a hűség, szelídség, önmegtartóztatás (A TOB nyomán).” A szeretet alá van a többi rendelve oksági rendben. Nem mellérendeltek a felsorolás elemei.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4012757438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása