Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.09.08. 14:34 emmausz

Isten lepkéi

Felemás lehetőségeim talán múlóban vannak. Gyakorlatilag két és fél hete megszűnt az internetem. Más gépről a nyilvánosság elé tudtam állni, de nem volt az igazi. A közben keletkezett posztokat most pótlólag megjelenítettem egy gyűjtőanyagban a blog. hu weboldalamon. Ennyit tehettem.
A szakember vírusfertőzésre gyanakodott, ő se tudta visszaállítani az internet-kapcsolatot. Gépemet újra telepítette. Persze a szokott piktogramok helyett mások vannak, a szokott mozdulatok nem működnek többé. Kénytelen vagyok valami egyészen mást tanulgatni, és ez koromnál fogva már nem olyan könnyű. Picasába gyűjtött anyagomban káoszt teremtett, nem is tudom helyreállítani. Új fotóimat a régi mappák valamelyikébe sikerült elhelyezni, de megjobbítani őket a picasa nem hagyta. Végül alighanem le kell törölni az egész picasát, és újra indítani üresen. Hátha… Képeim most teljesen vágatlanul, kezeletlenül kerülnek a virtuális mezőbe.
Gépem újra indításának az ára: sok kép elvesztése is. Megtapasztaltam, hogy a virtuális világ mennyire sérülékeny, mennyire efemer, mennyire esetleges. Sajnáltam az engem ért veszteséget, noha teljesen világos előttem, hogy alig marad utánam valami, vagy éppen semmi. Sose felejtem el, mert láttam: elhunyt szerzetesek csodás helyekről készült csodás diái a kukában kötöttek ki. Hol is máshol? Kit érdekelt volna az a rengeteg dia, ismeretlen emberekkel?
Megértettem, hogy egy lepke akkor is szép, ha az őserdő mélyén élve soha senki nem látta, csak az, aki teremtette.
Megértettem, hogy a szépségek elpusztítása mennyire ellenkezik az életszerűséggel.
Megértettem, hogy eszköztetlenül fogjuk egykor elhagyni e világot.
De addig…
Fel kell vennünk a kesztyűt, és tovább építeni azt, ami kedves nekünk, és kedves lehet környezetünknek is.
A múltra pedig jó szívvel emlékezünk … és kész.          
Ízelítő az 1Tessz 4.- f.-ből:
Istennek tetsző élet
Istennek tetsző életet …  éljetek , s haladjatok egyre előbbre…  Isten akarata, hogy szentek legyetek.  szentül és tisztességesen éljetek feleségetekkel... Senki se károsítsa  meg üzleti ügyben testvérét …egymást szeressétek, s  gyarapodjatok benne… Békességben, a magatok dolgával törődve, s dolgozva éljetek, …akkor nem szorultok rá senkire.

Az elhunytak sorsa
…Ha Jézus… feltámadt, akkor Isten vele együtt feltámasztja azokat is, akik Jézusban hunytak el… Isten harsonájának zengésére … először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, azután mi, akik életben maradtunk. A felhőkön velük együtt elragadtatunk a magasba Krisztus elé, és így örökké az Úrral leszünk. Vigasztaljátok tehát egymást ezzel a tanítással!
Közöm.
- Mintha Ferenc pápát hallanánk: menjünk előre. (haladjatok egyre előbbre). Pál élesen látja, hogy mi szolgál az ember üdvösségére, sorolja. – Meglepő viszont, hogy Pál is úgy véli, hogy még életében eljön a világ vége, azaz Krisztus második eljövetele. Csak ebben az összefüggésben érthetők a levélben írottak.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5912811966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása