Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Az avar engem most még nem zavar, de ha megjön az eső, ahogy ígérik, és ha addigra nem takarítja ... (2017.10.20. 11:57) Lassan fordul az indiánnyár
 • emmausz: A rejtvényfejtés olyasvalami, mintha megcsípném magamat: Biztos, hogy magamnál vagyok még? Jó len... (2017.10.19. 11:23) Kötelező körök?
 • emmausz: hogy igaz legyen a közmondás: Addig takarózz, ameddig a takaród ér. Aki kicsi, azt meghúzzák, hogy... (2017.10.13. 15:04) Utoljára a diétákról
 • emmausz: Köszönöm kommentedet. Kívánom, hogy úgy legyen! (2017.10.11. 20:56) Szárnyas
 • emmausz: Ez jó! (2017.10.11. 10:19) Kerek esszék

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Az avar engem most még nem zavar, de ha megjön az eső, ahogy ígérik, és ha addigra nem takarítja el senki a leveleket, akkor már zavarni fog, mert majdnem annyira csúszósak lesznek a járdák, mint t... (2017.10.20. 11:57) Lassan fordul az indiánnyár
 • emmausz: A rejtvényfejtés olyasvalami, mintha megcsípném magamat: Biztos, hogy magamnál vagyok még? Jó lenne szabadulni tőle, mert nagyon öncélú. Elengedni, mint oly sok mást, pl. saját gyerekeinket. Végül... (2017.10.19. 11:23) Kötelező körök?
 • Klári Bodó: A napi rutinra mindenképpen szükség van. Hogy mi tartozik bele, az a te választásod. Ha már nincs kedved az eddigi "körökhöz", akár változtatni is lehet. Csak ne legyen kötelező! (2017.10.19. 10:43) Kötelező körök?
 • emmausz: hogy igaz legyen a közmondás: Addig takarózz, ameddig a takaród ér. Aki kicsi, azt meghúzzák, hogy addig érjen, ameddig a takaró, aki hosszabb, azt meg fejbe vágják ugyanezen okból. Nem tökéletes ez... (2017.10.13. 15:04) Utoljára a diétákról
 • Klári Bodó: Egyensúlyban a szervezet, egyensúlyban a táplálkozás összetevői meg a relatív súly úgy ránézésre: itt az egyen súly (azaz átlagos) érvényes. Aki különbözni merészel, azt diétával büntetik. (2017.10.13. 14:34) Utoljára a diétákról
 • Utolsó 20

2017.09.13. 09:57 emmausz

Menjek, vagy maradjak?

Minden baj azzal kezdődik, hogy elhagyod a szobádat – mondta, valaki a saját nevéhez fűződő szállóigét.
Ezzel szemben áll egy másik igazság: Ahhoz, hogy valamilyen élmény érjen, egyáltalán új inger, ahhoz el kell hagynunk a lakásunkat.    
Utóbbi mellett érvelt egy szívgyógyász is, akihez vagy tizenöt éve beutalót kaptam. Azt mondta, hogy a szívem olyan, amilyen. Amit megtehetek, az a kiadós napi séta. Ezért azt javasolja, hogy szerezzek be egy kutyát, az majd naponta, esetleg többször is „levisz” sétálni. Nem vettem, de kaptam helyette egy kamerát, hogy azzal sétáljak. Így barangoltam be a kerületet (jó nagy), mindig más és más irányba csillagtúrázva.
Kamerámnak nincs hibája, azonban abbahagytam egy idő óta a sétát. Alighanem meguntam az ismétlődő helyekre való mászkálást. Ha jól utánaszámolok, mára már megdöglött volna az annak idején beszerzett kölyökkutya.
A kérdés már most az, hogy újabbal kísérletezzem-e? Vigyem le magamat, és a kamerát újabb huzamosabb időszakra gyalogolni, azaz felújítsam-e ezt a gyakorlatot?
Majd megbeszélem a vízhajtóval.
Most olvassa T., hogy a sportos VM miniszter eltörte a lábát. Ajjaj!!!
Ízelítő az 1Timóteus levél 1. f.-ből:
Bevezetés
Pál…: Kegyelem, irgalom és békesség Istentől, az Atyától, és Urunktól, Krisztus Jézustól.

A tévtanítók visszautasítása
... A tanítás célja a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és őszinte hitből fakadó szeretet. … a törvényt nem az igaz emberért hozták, hanem a gonoszokért, … és mindazért, ami még ellenkezik az igaz tanítással, a boldog Isten dicsőségéről szóló evangéliummal, amelynek hirdetésére megbízást kaptam.

Az isteni irgalom magasztalása
azelőtt …erőszakos ember voltam. De … tudatlanul cselekedtem. … elárasztott az Úr kegyelme Krisztus Jézus azért jött a világba, hogy üdvözítse a bűnösöket, s közöttük én vagyok az első… Az örökkévalóság királyának, a halhatatlan és láthatatlan, egyedülvaló Istennek tisztelet és dicsőség mindörökkön örökké! … Timóteus fiam, … a jó harcot vívd meg bizalommal. Tarts ki a hitben… Közöm. – Tartalmas jó kívánságok… megszívlelendők. – Néhány mondat a „pálfordulásról”. – Imádás szavai. – Buzdítás kitartásra.  Nekem azt mondja, hogy Isten a legalávalóbb embert is képes kifordítani önmagából és „irányba állítani”. 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6512825852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2017.09.13. 10:25:41

Kamerával, kutyával, vagy anélkül, de menni kell, el kell hagyni a szobát - mondom én, aki már egy ideje nap mint nap a legnagyobb erőfeszítéssel veszem rá magam, hogy elinduljak bárhová (végül aztán mindig elindulok). Sétálni soha nem szerettem, évtizedekig nem is volt rá módom, meg rettentően untam is a céltalan "csak-menetelést". De muszáj, még akkor is, ha szinte soha nincs meg a nap végére az optimális, egészségesnek mondott tízezer lépés. Szóval, nagyon is megértem a vívódásodat.

emmausz 2017.09.13. 10:44:31

Együttérzésedet köszönöm. Alighanem ráveszem magamat az újabb cirkálásra. Nincs más alternatíva.