Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.09.18. 11:51 emmausz

Majd meglátjuk...

Inetimologikus li végű igéket szedek abc-rendbe. Mivel az effajta szavak száma véges, egyre ritkábban találkozom velük. Ma pl. szemem elé került egy újabb ritka példány: a tisli. Tisli elvileg asztal (Tisch), de a tisli ennél több. Ebéd utáni asztalnál-maradás, ebéd utáni szabad csevegés, még az asztalnál ülve. Mi tagadás sokszor voltam részese tislinek. Pl. Salgótarjánban évek óta.
Vendégeskedtünk, eszegettünk iszogattunk, részt vettünk a tisliben, diskuráltunk. Jó okunk volt rá, és van is. Születésnapok apropóján találkozunk.
Az évek múlásával az autóvezetéshez való affinitásunk csökkenőben van. Még mindnyájan szoktunk vezetni, városok között is, majdnem azt írtam: interurbán, de többnyire már nem a régi lelkesedéssel.
Idén egyelőre úgy látszik, hárman mennénk, azaz négyen. Tücsi, én és Mica, aki régen találkozott a rokonság eme részével, és még szeret vezetni. Hozná kisebb fiacskáját is, Domit. Ez a pillanatnyi állás. Valószínűsége 80%-os (közben nem betegszik meg senki, működik az Opel, amely, mint tudjuk, sohase kop el, továbbá nem lesz változás az előre eltervezett programban).
Majd meglátjuk.
Remélem, hogy egymást.       
Ízelítő az 1Tim 6. f.-ből:
A rabszolgák magatartása
a rabszolgák adják meg gazdájuknak a teljes tiszteletet… ha hívő gazdája van, … annál szívesebben szolgáljon neki, hogy hívő, így az Isten előtt kedves és törekszik a jóra.

A tanítás tisztasága. Ezt tanítsd, erre buzdíts!
A vallásosság, ha megelégedés társul hozzá, valóban nyereség. Hiszen semmit sem hoztunk erre a világra, s nem is vihetünk el semmit… Minden baj gyökere a pénz utáni sóvárgás.  Te [Timóteus] törekedjél igazságos lelkületre, életszentségre, hitre, szeretetre, türelemre és szelídségre… szerezd meg az örök életet, hiszen erre kaptál hivatást, … teljesítsd megbízatásodat… feddhetetlenül Urunk, Jézus Krisztus eljöveteléig… a Királyok Királya és Urak Ura megközelíthetetlen fényességben lakik, senki nem látta; övé a dicsőség és az örök hatalom! Ámen. A gazdagok … reményüket Istenbe vessék,… ő bőven megad nekünk mindent megélhetésünkhöz… gazdagodjanak jótettekben, szívesen és együttérzéssel adakozzanak. Így biztos alapot gyűjthetnek a jövőre, és elnyerik az igazi életet.
Befejezés
Timóteus, őrizd meg a rád bízott kincset. Közöm. Pál legjobb tudása szerint tanácsol, tanít, mutat szolidaritást mindenki iránt, aki elindult a megtérés útján. Timóteus különösen kedves neki. Körbeveszi gondoskodó szeretetével a püspököt. Búcsúzóul néhány jó tanáccsal látja el.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1912873664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása