Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.09.21. 10:22 emmausz

Úgy koppan az eső

Just walking in the rain – szólt jó hatvan éve az ausztráliai sláger (ma már csak a fülemben szól). Úgy koppan az eső... És úgy koppan ma is. Csontokig ható hűvös, kitartó, avarrohasztó eső. Van abban valami, hogy szélsőséges a klíma. Valaki megjegyzi, hogy tegnap ambulanter járt a kórházban, és az orvos, mert hatalmas az orvoshiány, majdnem összeesett este 7-kor, noha még négy beteg várt rá. Az orvoshiány valós, de tegnap mindenki majdnem összeesett, mert a kettős front nagyon sok embert kikészít. És ez a frontok országa.
Valaki átmenetileg hazajött Norvégiából. Nagyon kényelmetlenül érezte magát. Mint mondta, Oslóban nincsenek frontok. Nos, itt vannak, mégpedig évi átlagban 270 front váltja egymást. Ne csodálkozzon hát senki, hogy ez a nép idegrendszerét kicsit összeborzolja. Más kérdés, hogy nevezett idős úr azóta meghalt Norvégiában. Nem a fronttól, mert ugye az ott nincs.

***
Tegnap délután L. unokával (5) megtámadtuk a kúsz-mászó lehetőségeket a máltai játszótéren. L. sokszerű tehetség. Pl. mindenre felmászik, mint a pók. Adva van egy hatalmas térháló, mely egyik oldalán csúszdában, a másik oldalán egy lánc-sorozatban végződik. A láncok függőhidat alkotnak. Vagy ha úgy elképzelhetőbb, olyan mint egy vízszintes létra, csak láncokból összerakva. A két szár között, a fokokba kapaszkodva illik átfüggeszkedni a túlsó végéig. L. a harmadik próbálkozásra végig-függeszkedett a játékszeren. Nekem ez nem sikerült volna.
Mondtam, hogy sokszerű tehetség. Hívják is néptáncolni, tornászni, énekelni, hangszert tanulni, sakkozni, úszni, futni, s hadd ne soroljam tovább... Ügyesen fest, rajzol. Szeret LEGO-zni, maszkok mögé bújni, szerepjátékok hőse lenni, bábozni, színészkedni.
Te jó Ég, mi lesz ebből a gyerekből?           
Ízelítő a 2Tim 3. f.-ből:

Az igehirdetés nehézségei
…az utolsó napokban nehéz idők következnek. Az emberek önzők, kapzsik, elbizakodottak, kevélyek, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, istentelenek, szeretetlenek, összeférhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, lelketlenek, árulók, vakmerők és felfuvalkodottak lesznek. az élvezetet keresik, nem Istent…De sokra nem viszik, mert ostobaságuk mindenki előtt nyilvánvalóvá válik…

Kitartás az apostoli munkában
…az üldözésből mindenkinek kijut, aki buzgón akar élni Krisztus Jézusban… Te tarts ki. A Szentírás útmutatás ahhoz, hogy a Krisztus Jézusba vetett hitben eljuss az üdvösségre. Minden Írás, amit az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre … Közöm. Az emberek hisznek vagy sem. Aki hisz, annak kijut az üldöztetésből. Tapasztaljuk. Azt is, hogy elég nehéz idők következtek. A kérdés, hogy voltak-e könnyű idők. Gyanítom, hogy nem. A föld mint versenypálya, mindig rögös utakkal volt tele.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7312882740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása