Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.09.25. 07:14 emmausz

Ajándék L. től

  • L. (5) rajzolt nekem a születésnapomra. Egészen levett lábamról jókívánságainak a megfogalmazásával. A képen adva egy pálmafa, mellette egy kiikszelt szív, a pálmából felfelé egy négy szirmú virág emelkedik ki, és ezt az egészet egy tizenhat szívből álló koszorú övezi.
    A kép szimbóluma. A fa talán én vagyok, a belőle sarjadzó virág talán ő(k), a pálma árnyékába rajzolt két vonallal áthúzott szív azt jelképezi, hogy ne kelljen megműteni a szívemet. A 16 szív koszorúja a szeretet jele, amellyel körbevesznek engem.
    Azonnal kiraktam a többi kedvesség mellé, pl. Estelle képe mellé, aki ezt írta évekkel ezelőtt: Bonne fête nade papa. Estelle. Hát nem aranyosak? Szép dolog a Nobel-díj, de meghittebbek ezek a személyes, szép lelkű, gyermeki megfogalmazások.
    ***
    Ahogy vénül az ember, annál többen emlékeznek meg róla szép szavakkal. Felhívtak távollévő gyerekeink is. Hosszas beszélgetések estek, s megtudtam aktuális részleteket az életükről. Hogy jól vannak, az általában elég hamar kiderül. Ilyenkor úgy tesztelem őket, mint egy világtalan. Már az első mondat után kiderül, hogy nagyobb zökkenők nélkül zajlik életük vagy sem. Nemritkán átadom feleségemnek a telefont néhány elhangzó mondat után, mert megnyugtat a tudat: nagyobb zűrök nélkül élnek s állnak a kihívások elé. Persze szívesen hallgatom is a telefonjukat.
    Jelenleg – hála Istennek – elmondhatom, hogy mindnek jó a hangja, nincsenek különösebb események, amelyek kibillentenék őket a normalitás keretei közül.
    Ízelítő a Tit 3. f.-ből:
    Elöljárók és embertársak
    Figyelmeztesd őket, hogy vessék alá magukat a fölöttes hatóságoknak, engedelmeskedjenek, és legyenek készen minden jóra. Senkit ne szidalmazzanak, legyenek békeszeretők és barátságosak, szelídek… egykor mi magunk is balgák… voltunk, irigységünk miatt utálatra méltók voltunk, és gyűlöltük egymást. Amikor azonban üdvözítő Istenünk kinyilvánította jóságát és emberszeretetét, megmentett minket… irgalmasságból, …hogy megigazuljunk, … Akik hisznek az Istenben, igyekezzenek jó példát adni. Ez válik az embereknek javukra és hasznukra. Kerüld az oktalan vitát, a veszekedést, a szóharcot, mert ez hiábavaló és haszontalan...

    Befejezés
    …Tanulják meg a mieink, hogy másokkal a kényszerítő szükségben jót tegyenek, különben gyümölcstelenek lesznek. Köszöntenek mindnyájan... Kegyelem mindnyájatokkal! Közöm. – A felettesek iránt türelemre int Pál, annak a belátására, hogy mi sem vagyunk tökéletesek. – Szívem szerint szól, amikor azt írja: Kerüld a vitát, mert hiábavaló és haszontalan. Vannak emberek, akik a vita kedvéért vitatkoznak, és a kákán is csomót keresnek. Az én formám nem ez. Inkább azokkal tartok, akik szerint az a jó vita, amelyet el sem kezdtek. – A világ tele van békétlenséggel, kudarcos, félresikerült életekkel, üldözöttekkel és üldözőkkel, menekülőkkel és kergetőkkel. Erőszakot tevőkkel és áldozatokkal, megkínozottakkal és kínzókkal. Életünk váljék az emberek javára, fohászkodjunk a kedvező irányú változásokért, s amit tehetünk a világ kiszolgáltatott szegényeiért, tegyük.    

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr212894004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2017.09.25. 08:29:08

Legyen úgy, ahogy szeretteid kívánják Neked és ahogy L. megrajzolta, Isten éltessen jó egészségben és szeretetben!

emmausz 2017.09.25. 09:08:56

Köszönöm, Ági! :)

Klári Bodó 2017.09.25. 09:47:57

Ennyi szeptemberi egy blogbokorban! Isten éltessen, legyél jól!

emmausz 2017.09.25. 10:54:30

Köszönöm, Klári!
süti beállítások módosítása