Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.04. 09:32 emmausz

Közérzeteim

Ma bekaptam egy plusz vny.csökkentőt, mert délután éreztem a szükségességét. 
Ma bekaptam egy bétablokkolót, mert túl gyorsan kalapált a szívem.
Ma vödörszám ittam a teákat, mert fejfájásom összefügghetett azzal, hogy rendszeresen szedett vízhajtóm kiszárított.
Visszaemlékszem a kórházi időkre. Nyomták belém az infúziókat, merthogy keveset iszom. Amint elmondták, többet kezdtem inni. Ennyi a dolog.
Mondja meg valaki, volt-e ma valami hatalmas napkitörés, vagy hasonló, mert kicsit összejöttek a tünetek.
Vagy így van, vagy nem, mindenesetre a tévéadások is időről időre zavart szenvedtek, elment a kép, gyenge jelet mutatott a képernyő és összetört a mutatott kép. Elakadt a hang. 
Holnap jobb dolgokról szeretnék beszámolni.
Ma van a tegnap holnapja [honlapja :)].
Jobb ma. Szépen süt a nap, szépen ver a szívem. Vedelem a teákat. Assisi Szt. Ferenc napja van.
***
Nyelvi szórakozmányok.
A Fülesbagolyból:
- Jean! Ajándékozzunk mindenkinek szardíniát!
- Miért, uram?
- Mert hiszek a haladásban.
Saját szamárságom:
Egy Ványai (Ványay?) nevű úr előadást tartott a Bonum tévében. Azonnal ráugrottam a nevére:
Ma előad és tanít Ványai
            és az ő tanítványai.  
Ízelítő a Zsid 9. f.-ből:
Az ószövetségi áldozat fogyatékossága

…a sátor, a mécstartó és az asztal, rajta a felajánlott kenyerek, ezek a szentély. A második függöny mögött állt a legszentebb az illatáldozat aranyoltárával és a szövetség ládájával: benne mannát tartalmazó aranyvödör, Áron kivirágzott vesszeje és a szövetség táblái. Fölötte kerubok …az elsőbe a szolgálatot végző papok, a másodikba csak a főpap lépett be, egyszer egy évben, a vérrel, amelyet a maga és a nép bűneiért ajánlott föl. A Szentlélek ezzel azt jelezte, hogy a legszentebb szentélybe … csak az újjárendezés idején lehet belépni.
Krisztus áldozata tökéletes
Krisztus … belépett abba a … sátorba, amely… nem ebből a világból való… saját vérével lépett be s örök megváltást szerzett…. lelkiismeretünket a holt cselekedetektől Krisztus vére tisztítja meg, aki az örök Lélek által saját magát adta tiszta áldozatul az Istennek, hogy az élő Istennek szolgáljunk… Krisztus a mennybe lépett, hogy Isten színe előtt közbenjárjon értünk. … [az ószöv-i] idők végén egyszeri áldozatával eltörölte a bűnt. Amint az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része, úgy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokak bűnét elvegye. Másodszor nem a bűn miatt jelenik meg, hanem azok üdvözítéséért, akik rá várnak. Közöm. Pál magyarázza a kétféle szövetség értelmét, okát. Kijelenti, hogy Krisztus másodszor is meg fog jelenni. Szokták mondani, és helyénvaló, hogy az izraeliták a Messiás első, a keresztények a második eljövetelére várnak. Az ószöv. lezárult a jeruzsálemi templom kárpitjának a kettéhasadásakor.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212926857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2017.10.04. 09:45:12

Valamilyen front volt tegnap, az hozta az esőt is. Ma már nincs front, úgyhogy mindennek rendben kell lennie, legalábbis reméljük.

emmausz 2017.10.04. 13:15:27

Rendben. Rend van. Lecsillapodtak fellázadt szerveim. ...ééés gyönyörű az indián nyár!
süti beállítások módosítása