Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Az avar engem most még nem zavar, de ha megjön az eső, ahogy ígérik, és ha addigra nem takarítja ... (2017.10.20. 11:57) Lassan fordul az indiánnyár
 • emmausz: A rejtvényfejtés olyasvalami, mintha megcsípném magamat: Biztos, hogy magamnál vagyok még? Jó len... (2017.10.19. 11:23) Kötelező körök?
 • emmausz: hogy igaz legyen a közmondás: Addig takarózz, ameddig a takaród ér. Aki kicsi, azt meghúzzák, hogy... (2017.10.13. 15:04) Utoljára a diétákról
 • emmausz: Köszönöm kommentedet. Kívánom, hogy úgy legyen! (2017.10.11. 20:56) Szárnyas
 • emmausz: Ez jó! (2017.10.11. 10:19) Kerek esszék

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Az avar engem most még nem zavar, de ha megjön az eső, ahogy ígérik, és ha addigra nem takarítja el senki a leveleket, akkor már zavarni fog, mert majdnem annyira csúszósak lesznek a járdák, mint t... (2017.10.20. 11:57) Lassan fordul az indiánnyár
 • emmausz: A rejtvényfejtés olyasvalami, mintha megcsípném magamat: Biztos, hogy magamnál vagyok még? Jó lenne szabadulni tőle, mert nagyon öncélú. Elengedni, mint oly sok mást, pl. saját gyerekeinket. Végül... (2017.10.19. 11:23) Kötelező körök?
 • Klári Bodó: A napi rutinra mindenképpen szükség van. Hogy mi tartozik bele, az a te választásod. Ha már nincs kedved az eddigi "körökhöz", akár változtatni is lehet. Csak ne legyen kötelező! (2017.10.19. 10:43) Kötelező körök?
 • emmausz: hogy igaz legyen a közmondás: Addig takarózz, ameddig a takaród ér. Aki kicsi, azt meghúzzák, hogy addig érjen, ameddig a takaró, aki hosszabb, azt meg fejbe vágják ugyanezen okból. Nem tökéletes ez... (2017.10.13. 15:04) Utoljára a diétákról
 • Klári Bodó: Egyensúlyban a szervezet, egyensúlyban a táplálkozás összetevői meg a relatív súly úgy ránézésre: itt az egyen súly (azaz átlagos) érvényes. Aki különbözni merészel, azt diétával büntetik. (2017.10.13. 14:34) Utoljára a diétákról
 • Utolsó 20

2017.10.04. 09:32 emmausz

Közérzeteim

Ma bekaptam egy plusz vny.csökkentőt, mert délután éreztem a szükségességét. 
Ma bekaptam egy bétablokkolót, mert túl gyorsan kalapált a szívem.
Ma vödörszám ittam a teákat, mert fejfájásom összefügghetett azzal, hogy rendszeresen szedett vízhajtóm kiszárított.
Visszaemlékszem a kórházi időkre. Nyomták belém az infúziókat, merthogy keveset iszom. Amint elmondták, többet kezdtem inni. Ennyi a dolog.
Mondja meg valaki, volt-e ma valami hatalmas napkitörés, vagy hasonló, mert kicsit összejöttek a tünetek.
Vagy így van, vagy nem, mindenesetre a tévéadások is időről időre zavart szenvedtek, elment a kép, gyenge jelet mutatott a képernyő és összetört a mutatott kép. Elakadt a hang. 
Holnap jobb dolgokról szeretnék beszámolni.
Ma van a tegnap holnapja [honlapja :)].
Jobb ma. Szépen süt a nap, szépen ver a szívem. Vedelem a teákat. Assisi Szt. Ferenc napja van.
***
Nyelvi szórakozmányok.
A Fülesbagolyból:
- Jean! Ajándékozzunk mindenkinek szardíniát!
- Miért, uram?
- Mert hiszek a haladásban.
Saját szamárságom:
Egy Ványai (Ványay?) nevű úr előadást tartott a Bonum tévében. Azonnal ráugrottam a nevére:
Ma előad és tanít Ványai
            és az ő tanítványai.  
Ízelítő a Zsid 9. f.-ből:
Az ószövetségi áldozat fogyatékossága

…a sátor, a mécstartó és az asztal, rajta a felajánlott kenyerek, ezek a szentély. A második függöny mögött állt a legszentebb az illatáldozat aranyoltárával és a szövetség ládájával: benne mannát tartalmazó aranyvödör, Áron kivirágzott vesszeje és a szövetség táblái. Fölötte kerubok …az elsőbe a szolgálatot végző papok, a másodikba csak a főpap lépett be, egyszer egy évben, a vérrel, amelyet a maga és a nép bűneiért ajánlott föl. A Szentlélek ezzel azt jelezte, hogy a legszentebb szentélybe … csak az újjárendezés idején lehet belépni.
Krisztus áldozata tökéletes
Krisztus … belépett abba a … sátorba, amely… nem ebből a világból való… saját vérével lépett be s örök megváltást szerzett…. lelkiismeretünket a holt cselekedetektől Krisztus vére tisztítja meg, aki az örök Lélek által saját magát adta tiszta áldozatul az Istennek, hogy az élő Istennek szolgáljunk… Krisztus a mennybe lépett, hogy Isten színe előtt közbenjárjon értünk. … [az ószöv-i] idők végén egyszeri áldozatával eltörölte a bűnt. Amint az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része, úgy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokak bűnét elvegye. Másodszor nem a bűn miatt jelenik meg, hanem azok üdvözítéséért, akik rá várnak. Közöm. Pál magyarázza a kétféle szövetség értelmét, okát. Kijelenti, hogy Krisztus másodszor is meg fog jelenni. Szokták mondani, és helyénvaló, hogy az izraeliták a Messiás első, a keresztények a második eljövetelére várnak. Az ószöv. lezárult a jeruzsálemi templom kárpitjának a kettéhasadásakor.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4712926857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2017.10.04. 09:45:12

Valamilyen front volt tegnap, az hozta az esőt is. Ma már nincs front, úgyhogy mindennek rendben kell lennie, legalábbis reméljük.

emmausz 2017.10.04. 13:15:27

Rendben. Rend van. Lecsillapodtak fellázadt szerveim. ...ééés gyönyörű az indián nyár!